Komentari (473)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
TIKA u BiH djeluje 20 godina, realizirano 800 projekata. U 20 godina poslovanja s BiH realizirali su 800 različitih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i kulture, a namjeravaju i u budućnosti realizirati slične projekte. U posljednjih 13 godina TIKA je realizira 17.000 projekta u vrijednosti od 6,4 milijarde dolara u 66 zemalja svijeta.
TIKA je donijela odluku da će u 2017. godini u BiH investirati dva miliona eura, a jedan dio od tih sredstava će biti realizovan i u Tuzli. Mi smo spremni podržati autoput Sarajevo-Beograd, i želimo da bude jedan most između dvije strane, da razvija ekonomiju i mir na ovom području. Kod nas postoji izraz: Ako je neka stvar važna za domovinu, onda su sve ostale stvari sitnica, nevažne.
Bolje da otvore firmu kakvu, osim sto ulazu u ovu firmu "IZ". Nemojte me pogresno shvatiti, vjernik sam i ja, ali ove zajednice postoje samo za pljackanje para :'D Registrovano i zavedeno kao firma, i crkva i IZ. Pametnom i isaret dovoljan
Samo daj sadake, sadake... I onda hocemo da neko investira. Postoji pravilo u svijetu, da sa onim koji prosi ne ides u bussines. Zato i Arapi i Turci investiraju vise u Srbiju npr, nego uBiH. Nasi minderasi samo znaju trazit donacije.
Vodeeeee, vodeee, vode, vo.......................................................................................
Ovo je i više nego dobro, Allahu Ekber!
Ovo je sramno da se pred izbore doniraju pare vjerski strankama od drugih država za ZNOOOOO SE ! ISto ovo je uradio Plenković i Vučić, a vjerske strnake treba da se oduže na izborima i sve se to naziva fer i neovisnim demokratskim izborima ???? Hahahhahahaha
Smetaju mu Bošnjaci iz Sandžaka, ne može ih podnijeti: Braću Bošnjake iz Sandžaka ne mogu podnijeti. Najbolji primjer su balije iz Sarajeva. Zašto ih ne mogu?! Pa zato što su Bošnjaci iz Sandžaka uglavnom pravi Bošnjaci – ljudine, hrabri, otresiti, bogati, preduzetni, vlasnici firmi, kompanija…
Uglavnom su pristalice komunizma: Prosječni balijander uglavnom je pristalica komunizma. Sigurno balijanderi ne znaju da jedino Bošnjaci u Jugoslaviji nisu imali pravo na svoj etnicitet, na Bosanski jezi, na velike imovinske posjede…
– Uglavnom su lijeni, ali su aktivni na društvenim mrežama: Njihova lijenost je ogromna. Ona im je prije svega prouzrokovala siromaštvo razuma, a tek onda sve ostalo. Siromašni su dakle inteligencijom, a onda i materijalno. Također su duševni bijednici.
– Mnogi i odbijaju priznati da su Bošnjaci, radije će kazati za sebe da su “marsovci”. Bili smo svjedoci popisa stanovništva i sve hajke koja je prvo osmilješno kreirana od strane vjekovnih neprijatelja s ciljem smanjenja broja Bošnjaka, a koju su objeručke prihvatile balije. Takvi su se izražavali na razne načine, npr. “marsovac”, “stanovnik planete”… Mnogi
Baliji jednostavno teško pada što nosi teret imena koje aludira na Islam i bošnjaštvo. On se cijepa od tuge i srdžbe. Kada dolazi u kontakt s drugim narodima i kulturama često će konstatirati slijedeće: “ja sam ‘taj i taj’, ali moji nisu vjernici, mi to nismo nikad upražnjavali (pravdajući svoje ime), svi smo mi ljudi isti, nije bitno ko je ko”.
Kada god vidi da nešto ide u korist BiH, odmah je tu da to popljuje Primjer ovog balijskog sindroma je slijedeći. Npr. otvara se neka firma, a on na to komentariše “Ma kakva firma, tu će se zaposliti lopovi” ili “Kakva je to firma zapošljava tako malo radnika” ili “Ma ovo će propasti brzo” ili “Tu će biti bijedničke plate” …. – Stidi se sebe i svog porijekla, pa kaže “svi smo mi isti, nije bitno ko je ko”. Baliji
Ljubitelji su svega što dolazi van BiH, pod uslovom da to nije iz islamskih zemalja. Sve što dođe s vana mnogostruko mu je draže nego ono što je iz BiH. Ovo se odnosi na sve, kako na ljude, tako i na proizvode, samo da to što dolazi nije iz islamskog svijeta.
4 – Kada vidi da se gradi džamija bude mu zlo, pa kaže “gdje su fabrike?” Klasičan sindrom balinluka. Kad vidi da se džamija gradi, padne mu mrak na oči. Vjerovatno mu se zdravstveno stanje naglo pogorša, pa onda bljuje vatru, “gdje su fabrike?” i još mnoge, mnoge psovke koje ne bismo ni citirali.
2 – Pljuje po Islamu: Prema Islamu, jedinoj priznatoj vjeri kod Gospodara neprijateljski je raspoložen. Nije stvar što nije vjernik, već što je otvoreni neprijatelj Islama i onih koji su u Islamu.
DŽEPNI PRIRUČNIK: KAKO PREPOZNATI BALIJU? 1 – Stalno kuka i žali se: Konstantno izražava svoje nezadovoljstvo stanjem i optužuje sve i svakoga, a posebno bošnjačko političko vodstvo. On se ne žali na sebe što ništa ne čini da popravi svoje i stanje svoje porodice, pa u konačnici i svoje zajednice kao i države. On se žali i kuka drugima. Njemu su svi krivi, samo je on u pravu!