BiH
0

Transport tijela poginulih navijača iz Poljske će krenuti večeras ili sutra ujutro

Piše: N. J.
Tragedija u Poljskoj
Tragedija u Poljskoj
Transport tijela trojice poginulih navijača Bosne i Hercegovine, Hasiba Mahmića iz Bosanske Krupe te Vildana Pehlića i Almira Kasumovića iz Velike Kladuše, krenut će večeras ili sutra ujutro iz Poljske, potvrdila je za Klix.ba ambasadorica BiH u Poljskoj Koviljka Špirić.

"Poljske institucije su nam izašle ususret kada je riječ o izdavanju potrebne dokumentacije za transport tijela stradalih mladića, tako da ćemo mi danas u kasnim popodnevnim satima prikupiti i preostalu papirologiju. U Poljsku je došao predstavnik Islamske zajednice iz Velike Kladuše, koji ima svoju pogrebnu agenciju, te će on uz saglasnost sve tri porodice preuzeti i transportovati tijela stradalih mladića u BiH. Transport tijela će krenuti večeras ili sutra ujutro", kazala je Špirić.

Ona je dodala kako su u Poljsku stigli brat i otac povrijeđenog Adisa Ćoralića. "Mi ćemo danas otići po Adisa u bolnicu, nakon čega ćemo se vratiti u Varšavu i članovi porodice Ćoralić će biti naši gosti u ambasadi. Planirano je da Adis sutra sa ocem i bratom krene prema Bosni i Hercegovini, gdje će biti nastavljeno njegovo liječenje", navela je naša sagovornica.

Datum dženaze stradalih mladića bit će naknadno određen, a Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je odluku da taj dan bude Dan žalosti u ovom kantonu.