BiH
143

Datum transporta tijela poginulih navijača zavisi od rezultata istrage

Piše: N. J.
Tragedija u Poljskoj
Tragedija u Poljskoj
Ambasadorica BiH u Poljskoj, Koviljka Špirić, otišla je danas u posjetu povrijeđenom navijaču BiH Adisu Ćoraliću, koji se nalazi u bolnici u poljskom gradu Lomža.

Ambasadorica Špirić će danas, kako je potvrdila u razgovoru za Klix.ba, nakon posjete Adisu u bolnici, obići i mjesto saobraćajne nesreće u kojoj su poginula trojica navijača naše reprezentacije sa područja Bosanske krajine Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović.

"Upravo sam stigla u bolnicu u Lomži kako bih posjetila Adisa. Došla sam tu kako bih ga ohrabrila i donijela mu neke osnovne stvari koje su mu potrebne. Njemu je potrebno nešto garderobe, punjač za mobitel i poljska kartica, kako bi mogao kontaktirati sa porodicom", kazala nam je ambasadorica Špirić.

Dodala je kako ljekari ocjenjuju da bi Adis trebao ostati još dva-tri dana u bolnici u Poljskoj, nakon čega bi mogao ići kući.

"Treba još utvrditi na koji način Adis može putovati u BiH, može li ići automobilom ili avionom. U svakom slučaju, on će biti operisan u BiH, što je i njegova želja, a njegovi otac i brat su najavili da mu dolaze u posjetu", navela je naša sagovornica.

Nakon što obiđe Adisa u bolnici, ambasadorica će u dogovoru sa policijom i tužilaštvom obići mjesto nesreće gdje su smrtno stradala trojica navijača, dok je Adis povrijeđen. Nesreća se dogodila na putu od Lomže prema Varšavi, na oko 130 km udaljenosti od glavnog grada Poljske.

"Stalno sam u kontaktu sa porodicama poginulih mladića. Oni su već prikupili potrebnu dokumentaciju za transport tijela u našu zemlju, a ostalo je da ja ovdje prikupim ostatak dokumentacije i sa policijom i tužilaštvom dogovorim datum transporta. To će sve zavisiti od istrage, jer se utvrđuju uzroci saobraćajne nesreće, tako da će to biti naknadno utvrđeno. Porodice su najavile da će doći da preuzmu tijela mladića, a mi ćemo im pružiti svu podršku", kazala je Špirić.