Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Toplane su se elegantno izvukle svaljujući svoju višedecinijsku obvezu isporuku toplotne energije sa održavanjem sistema uključujući i radijatore po stanovima, uvaljujući taj posao s jedne strane "upraviteljima", koji ne rade 24/7 jer pucanje cijevi ne bira doba dana, a s druge strane stanarima koji najčešće nemaju novca da promijenu radijatore koji pomalo kaplju, sve dok se ne dogodi ovo što se desilo ovoj jadnoj sugrađanki. Sve se u biti naplaćuje građanima.
U proceduru se mora staviti izmjena kantonalnih uredbi s zakonskom snagom i zakoni koji reguliraju ovu oblast, jer građani plaćaju trostruko: plaćaju Toplane, plaćaju upravitelje i plaćaju sve oko radijatora u stanovima. U kulturnim zemljma to se zopve pljačka.
@mehdi4 Kako će neki penzioner platiti izmjenu radijatora u stanu kad nema da plati ni Toplane svaki mjesec. Toplane ne ržu cijevi nego trljaju dlanove i traže stan pod hipoteku radi neplaćenih računa. Pojma ti nemaš moj domaćine.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ne odgovara im ni kada su vreli radiatori u 6:40 😁 najjaca komunalna firma u gradu i zao mi je sto nemam priliku da se prikljucim na njihovu mrezu.
Ja ovim lopovima marke ne dam evo vec 5 godina
Još malo i bit će ukinuto plaćanje fiksnog dijela 40%
Fasisticko preduzece. Gori su od cetnika ! Najskuplje grijanje !
Zahvate na unutrašnjim instalacijama, otežava pribavljanja i plaćanja saglasnosti, koje zahtijevaju Toplane. Korisniku je jako komplikovano pristupiti zamjeni ventila i radijatora, iako to finansira sam. Pri uključivanu grijanja Toplane ne smiju naglo podizati temeraaturu sistema.
NE POSTOJI ZAKONSKA BAVEZA DA TOPLANE GASE GRIJANJE U 22H I UPALE UJUTRO U 6H,CAK NE SMIJU NI PISMENO ODGOVORITI NA PITANJE ZASTO U TOM PERIODU GASE GRIJANJE,DOK ONE NEUKE RADNICE NA SALTERU IMAJU PLATU PREKO 1500 KM,PREKO DAJDZI SDA SE ZAPOSLILE
Svi se DOBRO DOBRO znaju ograditi upravitelji pogotovo. Na xy zgrada zalijepili aluminijsku tablu UPOZORENJE FASADA SE OBRUSAVA I TO stoji godinama a nista ne poduzimaju ""nema para""
ZASTO TOPLANE GASE NA VECER U 22H GRIJANJE A NAPOLJU MINUS,PISMENO SAM TRAZIO ODGOVOR OD TOPLANA NIKADA NISU ODGOVORILI,DOK ONE NEUKE RADNICE NA SALTERU KAZU ZDRAVIJE JE SPAVATI U HLADNOM,ODGOVORIO SAM JOJ PA IDITE U PARK SPAVATI AKO JE ZDRAVIJE NA HLADNOM,AKO JE ODRZAVANJE RAFIJATORA I INSTALACIJA ZAKONSKI DA GRADJANI ODRZAVAJU U SLUCAJU RASKIDA UGOVORA TOPLANE SU DUZNE IZ STANA SVE INSTALACIJE UKLONITI A NE NAPLACIVATI 40 POSTO
papi papi papi kulo
Znam za onu: "Koliko para, toliko muzike", ali ptice na grani znaju da je obaveza vlasnika stana održavanje radijatora, ali to skoro niko ne radi. I sad su Toplane krive... Pa da li da krivimo ViK kad nam česma curi, ili da nam Sarajevostan/Elektrodistribucija dođe zamijeniti sijalicu u stanu kad pregori. Čisti apsurd.
Bavim se takvim poslom da, između ostalog, ulazim u mnogi stanova lično sam vidio kakve su sve radijatore vrlo upitnog kvaliteta vlasnici postavljali u svojim stanovima. Veliko je čudo da nema više ovakvih nesreća.
nema kod nas nikakve kulture vise ..... a ono sto muci sve normalne ljude je samo grijanje tijekom zime, koje MORA biti cisto ekoloski i smanjiti potrosnju cak i plina, uglja-drva na minimum, a poceti rjesavati TOPLIFIKACIJU SARAJEVA preko TERMOELEKTRANE KAKANJ .... meni samo nije jasno da glupani koji vladaju godinama iz svi stranaka ne rjese ovaj problem i omoguce gradjanima jeftinije grijanje u odnosu na sadasnje stanje, gdje se svi truju u Gradu .... koje mi nakaradne mozgove imamo
A kako sd održava radijator u stanu?!? Sram da vas budr. Prestanite stalno ispuštati vodu iz radijatora u toku sezone grijanja. Prestanite stalno mijenjati pritisak, uz puštanje hemikalija u sistem. Ustabilite grijanje korisnicima. Ugrožavate živote korisnika u zgradama. Kad tad će se to dokazati!
Koliko puta u toku grijne sezone ja moram ispustiti zrak iz radijatora? 1 ili 10-20 puta?!? Jel to normalno? Sram da vas bude!
@skytech ebo te onaj koji te zaposli tamo. Botu!
Zamisli kako zovu ovog potparola Ženjaaaaaaa
bravo Toplane, profesionalno i odgovorno!