{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Tihićev zahtjev je čista pakost"

S
28.1.2011. u 15:46
0
35
"Tihićev zahtjev je čista pakost"
0
"Tihićev zahtjev je čista pakost"
Dušanka Majkić
Poslanik SNSD-a u novom sazivu Predstavničkog doma parlamenta BiH Dušanka Majkić ocijenila je kao hir i pakost zahtjev zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Sulejmana Tihića Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za ovu godinu.
"Nije neočekivana takvo Tihićevo reagovanje", rekla je Majkić i istakala da se ovim želi preduhitriti odluka koju Ustavni sud RS treba da donese u vezi sa bošnjačkim zahtjevom za zaštitu nacionalnog interesa u slučaju izbora mandatara RS.

Prema njenim riječima, nakon što su shvatili da će se zahtjev za zaštitu nacionalnog interesa izjaloviti, u SDA su zaključili da bi podnošenje apelacije Ustavnom sudu BiH moglo biti rješenje za onemogućavanje daljeg rada institucija RS.

Ona je ocijenila da se ovim želi pokazati da institucije RS i RS ne mogu da služe kao primjer Federaciji BiH.

"Riječ je o čistom hiru i pakosti kako bi se pokušalo urušiti ono što ne zavisi od njih", smatra Majkić, koji je i član Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u prethodnom sazivu.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Sulejman Tihić podnio je Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o izvršenju budžeta RS za ovu godinu i Odluke o usvajanju budžeta RS za ovu godinu.

Zamjenik ministra finansija BiH Fuad Kasumović ranije je bio najavio da će tražiti od OHR-a da poništi budžet RS za 2011. godinu, a ako u tome ne uspije, da će od Tihića tražiti da podnese apelaciju Ustavnom sudu BiH. Zbog nemogućnosti dogovora o budžetu BiH za 2011. u okviru Fiskalnog vijeća BiH, Kasumović smatra da budžet RS za ovu godinu nije zakonit.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: