{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić razgovarao s Inzkom: Državna vlast je odgovorna za nazadovanje BiH

F
31.8.2013. u 15:06
2
39
Tihić razgovarao s Inzkom: Državna vlast je odgovorna za nazadovanje BiH
2
Tihić razgovarao s Inzkom: Državna vlast je odgovorna za nazadovanje BiH
Sulejman Tihić (Foto: Anadolija)
Predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić razgovarao je danas sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom.
Teme razgovora bile su zabrinjavajući zastoj u procesu implementacije neophodnih preduvjeta za nastavak približavanja Bosne i Hercegovine euroatlantskim integracijskim procesima.

Naglašeno je ozbiljno nezadovoljstvo Brisela zbog neprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci kao i niza drugih evropskih propisa koji bi značili napredak Bosne i Hercegovine.

Tihić je rekao da je "najveća odgovornost za trenutno stanje i ugrožavanje evropske perspektive naše zemlje na strankama koje čine parlamentarnu većinu na državnom nivou i istakao činjenicu da na euroatlantskom putu BiH nakon isključenja SDA iz državne lasti nije učinjeno apsolutno ništa."

"Brisel i građani Bosne i Hercegovine treba da od aktualne državne vlasti traže odgovor zašto naša zemlja ide unazad, dok sve države regiona krupnim koracima koračaju naprijed", zaključio je Tihić.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: