Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zato sto na ovim prostorima vladaju etno kantonalne monarhije koje hoce da kontrolisu sve
Nije da nismo navikli.. Umjesto da se sad svi aktiviraju, i drzava dozvoli privatnim labovima da testiraju ljude kako bi se ubrzao proces zavrsetka epidemije... Ti isti ljudi na sve moguce nacine usporavaju sve.... Nevjerovatno!!!!!!!!!
Znaci prevedeno bi bilo ovako: Samo javne zdravstvene ustanove ( koje su inace na zavidnom komunistickom levelu razvoja) mogu testirati na taj virus, koji inace nas sve gradjane kosta 120 km po testu..🤔, a ostali privatni i bolje opremljeni centri i ustanove nemaju tehnologiju i opremu za to..,( ustanovljeno od federalnih i kantonalnih inspekcija)..mislim sad iz glave racunam da oni 330mil taman moze bit da se svi testiramo..
Prevara prevara
IceBlu @ Pretpostavljam da ulogu igra starost i bolest populacije, kao i u Italiji, Njemackoj i ostatku napredne Evrope. Neznam za Srbiju ali u BiH, bar gdje sam ja , inace od 10 umrlih 5 je ispod 60god. starosti (nevezano za koronu).
Ne žele da javnost ima realniju sliku stanja.
Nije izbačen samo privatni sektor, nego sve osim KCUS
Zanimljivo da afera gdje Opća bolnica plaća testiranje privatnoj laboratoriji i da pacijent s tim testom dođe u KCUS kao negativan a pokaže se da je pozitivan prođe nezapaženo? Da je obrnuto, Žurnal bi napravio serijal o Sebiji i uzeo bi izjave i od crnog đavola samo da oblati žrtve!
Sve rade na ljepe oci Rodjo sutra ima milijone na banci.
Sebija Živković-Mengele, direktno je odgovorna za svaku smrt, koja je uzrokovana netestiranjem na vrijeme
dozvoliti i privatnim klinikama da vrše testiranja pod istim uslovima kao i državne, u čemu je problem
Sta mislite, zasto je Elena ovoliko zajunila za monopol u zdravstvu? Zato sto je cilj da se ono unisti kako se vise ni bogati ne bi imali gdje lijeciti, vec da ih se salje u Tursku na "zdravstveni turizam". To zna svako ko je imalo zagrebao situaciju u zdravstvu kod nas. A na sve to, Erdogan nam salje jednu (1) paletu pomoci. Hvala, Izetbegovici, nemojte vise braniti nase interese molim vas!
Lijepo je vidjeti da SDA botovi rade punom parom. Međutim, ako potrebne dozvole u ovom trenutku nema niti javna ustanova, šta će se desiti ako se podnese prijava inspekviji protiv iste? Hoće li se odjednom stvoriti saglasnosti i potrebna dokumentacija? Naravno da hoće. Hobotnici malo para pa hoće još, da nahrani svoje pipke i satelite. Fuj
Dijagnostika svicarse firme Roche Cobas 8800, obradjuje preko 3000 uzoraka za 24h, ima posebnu traku za hitne uzorke i ima "walk away" modus od 8 sati. Neka nabave u svaki klinicki centar po jednu i bice zauvijek mirni sto se testiranja tice.
@Cobas8800 Objasni kako onda u Švici imaju 1.200 smrtnih slučajeva a tako razvijen sistem? Imaju milion više stanovnika od Srbije.
Ko bi placao tih 120km? Zavod? Ili narod? Mada, u svakom slucaju placa narod. Ima li sta onako, s popustom, da ne bude puna kesa para. Kaze, trenutni kapacitet 800 testova, a moglo bi deset puta vise. Znaci, moglo bi se namlatit deset puta vise para...
Sebija Čaušesku Crnogorka toliko mrzi Riada Konjhodžića, profesoricu Mirsadu Hukić i Damira Marjanovica da im neda da testiraju pocijenu da svi mi umremo od corone.
Zašto bi pare išle u džepove i reklamiranje privatnika koji plaćaju minimalac radnike, a sebi trpaju u džepove. Zašto se ne osposobe druge zdr ustanove