Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BiH bi svu trebalo uvezati zeljeznicom da auta uopste ne trebaju. Koji bi to hit bio za turizam.
Pariz - Marsej, otprilike udaljenost ko iz Albanije u Austriju, takodje 3 sata, karta od 30 eura. :-)
Jel stigo?
Od nekadašnje biznis klase "Bosna express" ostala samo lokomotiva. Rado se sjećam putovanja do Beograda za 2,5 sata uz gledanje televizije i zgodnih hostesa - bosanki koje služe sarajevsko pivo. Eh bila su to vremena.
To za 2.5 sata do Beograda jedino iz Brčkog ili nekog drugog mjesta u BiH nedaleko od Srbije. Od Sarajeva do Beograda Bosna Expressom putovalo se 6 sati. Običnim vozom osam sati.
@sezam.susam 300 km:8 h=35 km/h ha ha Vozovi su magistralnim prugama u RBiH saobraćali brzinom od 120 km/h.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svaka cast ,,,,, tako brzo
Prva mi slika bas evropski izgleda, sto voz, sto ljudi u njemu (za divno cudo), inace sam u vozovima navikao zivi olos krezubi da budi, koji se maltene besplatno vozi. Bit ce nesto od nas ;)
karta 2 marke
Nek Talgo ima birtija-vagon, pa nek i traje 3 sata putovanje
Ovo ce vozikati desetak dana i to je to, u garazu do sljedecih izbora... Vucibatine su to
Prva voznja i zakasnio voz hahahah....Ma japanci su za nas jedna velika nula!
sa autom sam tamo za dva i po sata
a sa autom stignem za manje od sati i pol
Sve ok, vagoni su zaista moderni, sve novo, ali...zašto ih ne vuče talgo lokomotiva, nego ona stara, ohrdana, koju su samo prefarbali!?
Prva linija i odma kasnio :)). Javite nocas kada stigne u doboj? Stici ce do sutra valjda ako ne bude krava po pruzi :)). Paralelno: Najjace su mi autobuske stanice. Samo kanta neka od kabine gdje cekas autobus a nigdje ne pise kada dolazi autobus, gdje ide ...sjedi i cekaj :)).
Vidim ja da se Ploča uhvatit' nećemo još zadugo, a kamoli Zagreba. Biće povoljniji i, naravno, brži avion, nego voz.
Sramota!! 144 kilometara modernim vozovima za tri sata? koga prave budalama i ludima? jesu li napomenuli da ti isti savremeni vozovi pauziraju ispod svake bandere - i da su to lokalni vozovi a ne međugradski? a do zagreba će i dalje voziti 12 sati. .. fuj
Mit TGV vozom 654.2 km Cirih - Paris 4 sata i 3 minute. To je za Balkan projekat da se ostvari kao za zapadnu civilizaciju let na Mars....