BiH
0

Taktičko pokazna vježba Sigurnost 2011 u OŠ Hrasno

Sarajevo-x.com
OŠ Hrasno u Sarajevu
OŠ Hrasno u Sarajevu
U četvrtak, 3. novembra od 13:30 do 15:00 sati, na lokaciji OŠ Hrasno, Općina Novo Sarajevo, održat će se taktičko pokazna vježba Sigurnost 2011.

Na vježbi će učestvovati nastavnici i školsko osoblje OŠ Hrasno, DVD Novo Sarajevo-1934, PVB Kantona Sarajevo, Jedinica službe Prve medicinske pomoći OŠCZ, Općinska Organizacija Crvenog križa, Policijska Uprava Novo Sarajevo, KDZ tim Federalne uprave CZ i Gorska služba spašavanja Stanica Sarajevo.

Cilj vježbe je uvježbavanje svih navedenih učesnika, te praktična primjena sistema uzbunjivanja i obavještavanja, demonstriranje opreme i sredstava za gašenje požara, opreme za spašavanje na visinama, opreme za alternativni smještaj građanstva, opreme za pružanje prve pomoći nastradalim u sličnim situacijama i opreme za detekciju, pronalaženje i uklanjenja NUS sredstava.

Ovom prilikom bit će i prezentirano višenamjensko vatrogasno vozilo tipa Man sa dodatnom opremom koje je Općina Novo Sarajevo nabavila za potrebe službe za gašanje požara organizovane pri DVD Novo Sarajevo-1934.