BiH
0

Prezentiran film Taktičko - pokazna vježba Sigurnost 2011

Sarajevo-x.com
U OŠ Hrasno prvi put je zvanično prezentiran film "Taktičko - pokazna vježba Sigurnost 2011", koja je održana 3. novembra ove godine.

U filmu je prikazana vježba sposobnosti struktura civilne zaštite i osposobljenosti da djeluju u vandrednim situacijama, te prezentirana oprema koja se koristi u tim prilikama. Prema riječima načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže planirano je da se svake godine održi po jedna vježba u nekoj od novosarajevskih škola.

"Mi smo pokazali ono što smo spremni i sposobni da uradimo kada je u pitanju zaštita djece, škole, materijalnih i općih dobara. Potrudili smo se da snimimo ovu vježbu i danas je prezentiramo, kako bi podigli svijest kod naših građana o potrebi da svi zajedno uradimo što više na našoj sigurnosti. Analiza filma će nam pomoći da naredna vježba, koja će biti u drugoj osnovnoj školi, bude još uspješnija", rekao je između ostalog Koldžo.

U Taktičko - pokaznoj vježbi Sigurnost 2011, učestvovali nastavnici i školsko osoblje OŠ Hrasno, DVD Novo Sarajevo-1934, PVB Kantona Sarajevo, jedinica službe Prve medicinske pomoći OŠCZ, Općinska organizacija Crvenog križa/krsta, Policijska uprava Novo Sarajevo, KDZ tim Federalne uprave CZ, Gorska služba spašavanja - Stanica Sarajevo, komandant CZ Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i načelnik Štaba CZ Halil Dardagan koji je ujedno uradio i scenarij Filma. Režiser je bio Muhamed Bikić, a u produkciji Foto studija AS.