{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prezentiran film "Taktičko-pokazna vježba Sigurnost 2011."

F
27.12.2011. u 19:50
0
2
Prezentiran film "Taktičko-pokazna vježba Sigurnost 2011."
0
U sarajevskoj OŠ "Hrasno" danas je zvanično prezentiran film "Taktičko-pokazna vježba Sigurnost 2011.", o istoimenoj vježbi održanoj 3. novembra ove godine, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

U vježbi su učestvovali nastavnici i školsko osoblje OŠ Hrasno, DVD “Novo Sarajevo-1934“, PVB Kantona Sarajevo, jedinica službe Prve medicinske pomoći OŠCZ, Općinska organizacija Crvenog križa, Policijska uprava Novo Sarajevo, KDZ tim Federalne uprave CZ i Gorska služba spašavanja - Stanica Sarajevo.

Cilj vježbe bila je praktična primjena sistema uzbunjivanja i obavještavanja, demonstriranje opreme i sredstava za gašenje požara, opreme za spašavanja na visinama, opreme za alternativni smještaj građanstva, opreme za pružanje prve pomoći nastradalim u sličnim situacijama i opreme za detekciju, pronalaženje i uklanjenja NUS sredstava.

Tom prilikom prezentirano je i višenamjensko vatrogasno vozilo s dodatnom opremom za potrebe zaštite i spašavanja.


Po riječima načelnika Nedžada Koldže planirano je da se svake godine održi po jedna vježba u nekoj od novosarajevskih škola.

- Mi smo pokazali ono što smo spremni i sposobni da uradimo kada je u pitanju zaštita djece, škole, materijalnih i općih dobara. Potrudili smo se da snimimo ovu vježbu i danas je prezentiramo, kako bismo podigli svijest kod naših građana o potrebi da svi zajedno uradimo što više na našoj sigurnosti. Analiza filma će nam pomoći da naredna vježba, koja će biti u drugoj osnovnoj školi, bude još uspješnija, rekao je Koldžo.


Općina Novo Sarajevo je osigurala da svako odjeljenje OŠ "Hrasno" dobije po jedan primjerak filma, a dobit će ga i ostale novosarajevske osnovne škole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: