3. novembra u Sarajevu
0
Svjetski marš za mir i nenasilje
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
VALJDA NEĆE ODMA PRIPUCATI PO NJIMA KO PO ONIM ŽENAMA ŠTO SU MARŠIRALE U AKCIJI PROTIV RAKA DOJKE..........
Sjecam se onih majki iz raznih krajeva BiH dosle,pa sto su prve ispred vlade bile protiv odlaska sinova u JNA,raja posla na posao i izasli iz tranvaja.Srbi koje sam poznavao davali komentare ovakve:\"Gledaj baliki u dimijama dosle sa sela traze svoje sinove i proteste prave protiv NASE ARMIJE\",a jedan od njih dodade:\" A ginice oni samo sacekajte.Jedan covjek iz grupe im odgovori na to :\"Pa sta ako su u dimijama,i muslimanke i one vole svoje sinove,kao i vi srbi svoje\".Poslije toga jos vece uvrede i kako ce nas muslimane zbrisati,a rat tek poceo u Sloveniji i Hravatskoj se kuhalo.Te zene,majke nisu dobile podrsku koliku su trebale dobiti tad od naroda koji nije bio svjestan stvari i dogadjanja,i prijetnji.Ja i moja raja ih podrzasmo,time sto im obezbjedismo hranu za taj dan.Nikada nezaboravljam slike tih lica,tih majki koje su se POCELE PRVE BORITI SAME ZA ZIVOTE SVOJE DJECE.
Hoćel\' opet zaustaviti saobraćaj? Nisu odavno.
Evo prilike da se izade na ulice, ili mozda ljudi u Bosni i Hercegovini misle da je stanje dobro u nasoj zemlji. De malo se trznite, dok nebude kasno. Sjetite se se da ni 92 nismo vjerovali da ce najgore doci.
Eh, kada je to bilo, 1990. ili 1991. godine,...Pa, svako malo zvone mi djeca na vrata, čiko hajde potpišite peticiju Za mir. Sve je isto, samo što nema stotinjak hiljada ljudi, a možda i više.