Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne grize bolan Srbe savijest nego Hrvate sto vas na vrijeme nisu procijenili i sto su imali naivnu politiku prema muslimanima. Skoro svi... osim Franca.
voljela sam Slovenca, e ovo je pravi lutak sa naslovne strane. kakav Dzeko. Franc bi Edinu kroz noge loptu proturio.
Kako je ruski pisac Limonov pucao po Sarajevu -(video) Na video portalu YouTube prije nekoliko dana objavljen je video kako poznati ruski pisac Eduard Limonov razgovara sa najtraženijim ratnim zlocincem Radovanom Karadžicem na brdu iznad Sarajeva, nakon cega uzima mitraljez i puca po Sarajevu. Video je snimljen 1992. godine
On kaže da je americki diplomata Ricard Holbruk bošnjacke politicare, \"cak i nakon pada Srebrenice i Žepe pokušavao da uvjeri da zamijene Goražde\". \"Holbruk je tada dao intervju Senadu Hadžifejzovicu u kojem je izjavio da je imao instrukcije da žrtvuje Srebrenicu, Goražde i Žepu\", navodi Šacirbegovic. On je naveo da je tajni dogovor Karadžic-Holbruk postignut i da ga je o tome obavijestio drugi zvanicnik SAD koji je bio prisutan. \"I profesor Ingrao iz Scholar\'s Task Force on the Causes of the Yugoslav conflict kaže da postoje još najmanje cetvorica americkih diplomata koji potvrduju dogovor\", kaže Šacirbegovic.
kaj da cakam i trosom vreme sa ove poturice. bum ih brzo strelal.
I Šacirbegovic okrivljuje Holbruka, ali i Karl Bilta Muhamed Šacirbegovic, koji je bio ambasador Republike Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama tokom posljednjeg rata, tvrdi da su Karl Bilt, Bernar Žanvije, Jasuši Akaši i Ricard Holbruk izdali Srebrenicu i da su bili arhitekte genocida koji su tamo izvršile srpske snage 1995. godine. On je istakao da je napad na Srebrenicu, Žepu i Goražde bio dio dogovora sa Palama i Beogradom da bi se vratili mirovnim pregovorima, koji ce biti zakljuceni u Dejtonu. \"U proljece 1995. godine, americki i evropski medijatori su poceli pritisak na lidere Vlade RBiH da \'zamijene\' tri istocne enklave. Mi smo stalno odbijali, a kada smo nastavili da pravimo otpor, Beogradu je dato ono što sam ja oznacavao u posljednjoj dekadi kao žuto svjetlož da se pregaze Srebrenica i Žepa, i takode je trebalo i Goražde, i da se tako efektivno stvore nove cinjenice na terenu koje bi Beogradu i Palama osigurale pregovaracku poziciju\", tvrdi Šacirbegovic.