Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nas general , zivio ti nama jos 100 godina
je*** li i majku prnem im prije toga pojedem par kuhanih jaja al ono pokvarenih pa kad prnem da ne mogu da disu nakon toga pojedem onako par kasika majoneze same i onda se odem israti jer sam se isprdio nakon toga uhvatim srbina pa ga svezem kanapama otvorim konzervu graska i guram mu grasak usta
ima lo KO da se zove il ga zovu BOSNJAK ||??
Na sudu je da dosudi činjenično i pravedno bez obzira o kome se radi, ali sa ovim se ne mogu složiti "Hogan je naznačio da ni sa jedne od lokacija na Trebeviću koje je obišao i snimio, grad Sarajevo, uključujući pijacu Markale, nije vidljiv" za minobacač nije potrebna vidljivost u smislu pravolinijske paljbe, nego se po koordinatama odredjuje cilj. svako realan ko je služio ili bio u minobacačkoj postavi zna o čemu se radi. ako se hoće tempirati cilj onda se postavi osmatrač koji će navoditi cilj btw, nemojte bez veze napadati jer nisam bio u ratu :)
Isto tako postoji i ugao elevacije ,znaci putanja i ugao pod kojom projektil ispaljen iz orudja ide ka cilju.znaci na odredjenim mjestima projektil ne moze pasti radi ugla elevacije i objekata koji mu smetaju na putanji.
Obzirom da je Sarajevo u ratu bilo u potpunom okruženju, nije bilo mjesta koje se minobacačem ne može pogoditi. Smetnja od strane objekata moguća je kad su u pitanju druga artiljerijska oruđa, koja imaju ubacnu putanju, poput haubice. Za minobacač 120mm nije bilo mjesta koje se ne može pogoditi, najposlije, pravac iz kojeg je doletio projektil, mogao se odrediti uvijek na osnovu kratera, odnosno ruže rasprskavanja, gdje se na tlu jasno vidi po rasporedu šrapnela. U slučaju Markala, četnici su koristili MB 120 mm ruske proizvodnje sa oprugama, montiran na vozilu, tako da je sasvim nevažno da li na Trebeviću ima pogodnih mjesta za MB ili ne, kao ni da li je ranije tu bilo artiljerijskih oruđa.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Toliko tezak teret kao ubistvo majke i njezinog sina jednostavno nije lako podnijeti , Teret kao Genocid je ne mjerljiv i nije za sudjenje nego je za presudu na licu mjesta. Pitam se cesto zasto ne presude govnetu sracku smradicu pa i te sudije su stariji od njega mogu sutra krepati a ponasaju se i otezu tobe jarabi kao da ko biva postoji tracak nade pa da ga oslobode , hahahahahahahahahaha, mater mu vlasku chetnichku nabijem na osunjeceni moj
vojvoda putnik....je ocit primjer kako je njegov otac jeb.....o bukvu pa se on rodio.srbi s malo s u svijetu su poznati po ubijanju zena i djece,pljackanju,masovnim grobnicama itd,jedini narod koji slavi vlastite poraze.Pi.....e od naroda,kad ih je potjerao Dudak bijeze ko zecevi,da im nebi amera zivili bi svi u jednoj drzavi
Na drugi nacin i nemozete doci do nicega! Silovanje je za vas nesto normalno!!! Da ti opisem moj ''balijski'' zivot.... Odrasto u finoj porodici...nikad nisam znao ko je srbin, hrvat ili musliman! svi smo isti bili... Kuca puna ljubavi...onaj osjecaj da volis, i da znas da si voljen. kad spavas, znas da nece biti hladno, posto je majka tu da te pokrije...savjete od babe za trebe ovo ono...stariji brat ti steka ponekad cenerku. mladzu sestru cuvas kao oko svoje..jednostavno zivis, uzivas! smijes se, oblizasi porodicu, komisji na kafu... nikad ne zaboravi ceto, samo onaj koji nije voljen mrzi...samo onaj kojii nije voljen..
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
pricao mi jaran kako je nosio dva kanistera s vodom i snajper prvo pogodi jedan kanister pa zatim drugi da iscuri sva voda, htjeli su gamad dokazati silu, sad je prosipajte u Hagu na WC solji.
kukavice kad su to radili, kukavice da to priznaju..