{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svi političari na jednom mjestu

F
4.6.2010. u 12:28
0
15
Svi političari na jednom mjestu
0
Svi političari na jednom mjestu
Centri civilnih inicijativa (CCI) predstavili su danas, 120 dana prije općih izbora, novu web stranicu, baziranu na rezultatima CCI-evog četverogodišnjeg monitoringa rada Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH, kao i entitetskih i kantonalnih vlada i parlamenata u BiH – www.vlastibih.com.
Stranica sadrži veliki broj podataka o dosadašnjem radu svih institucija vlasti u BiH - od kantonalnog do državnog nivoa, kao i podatke o radu svakog zastupnika, delegata i ministra ponaosob.

S obzirom na to da do ovih podataka može doći svako ko ima pristup internetu iz svog doma, ureda, kafića i slično, glasačima će itekako biti olakšan proces donošenja odluke na sam izborni dan, za koji će se "naoružati" informacijama o kandidatima s izbornih listi, čiji je rad već analiziran i prezentovan na ovoj web stranici.

CCI očekuje da će web stranicu, svojevrsnu bazu podataka, jednako često koristiti i sami političari, redovno prateći i unapređujući svoju poziciju na njoj, ali i da će ovi podaci političkim strankama biti jedna od osnovnih determinanti koje će utjecati na odluku o njihovim kandidatima na predstojećim izborima.

"Baza podataka će svakome ko bude zainteresiran, u svega par minuta, moći prikazati ko se nalazi na 'crnoj' listi kad su u pitanju rezultati rada i samim tim (ne)prihvatljivost kandidature tih osoba za mjesto u bilo kojem parlamentu ubuduće, a što će biti doprinos u kampanji CCI-a za 'čist' parlament kojoj je cilj da spriječi reizbor onih pojedinaca koji su u protekle četiri godine svog mandata radili samo u vlastitom interesu", saopćeno je iz CCI-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: