Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sigurno je najkraci put iz Gorazda za Tursku, preko Crne Gore i Kosova :-))) A sto li se to pominje??? Pa nece valda iz Istanbula dolazit u Gorazde na lijecenje ? :-)))
Gledam drugu sliku i kontam i Japan dao lovu za ovo...
I onda se mi čudimo kako bivši reis može biti kandidat za šefa države. Meni se čini da mi ne samo da smo sve dalji od EU, nego smo sve bliži pridruživanju potencijalnom sveislamskom halifatu kojeg će činiti npr. Turska, Sirija, Irak, S.Arabija, i IR Iran. Sve dok religija i vjera budu u službi politike i obrnuto, ovdje nema istinske sekularne, pravne i moderne evropske države, nego postoji država koja je podijeljena po svim mogućim nacionalno-etno-klero-ksenofobnim šavovima. Ovo naravno važi za sve narode i sve religijske zajednice.
Mislim da vecina gradjana BiH i ne zeli sekularnu drzavu. Cak i ako bi se formalno unijelo u Ustav nacelo sekularnosti, opet bi u praksi bilo zanemareno.