FOTO + VIDEO
/
Svečano otvoren Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

F
FENA
15.12.2011. u 19:27
0
107
Svečano otvoren Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0
1/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
2/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
3/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
4/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
5/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
6/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
7/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
8/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
9/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
10/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
11/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
12/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
13/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
14/14 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Prvi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market svečano je otvoren u četvrtak navečer na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu.
Cilj sajamske manifestacije je vraćanje zimske atmosfere olimpijskom gradu Sarajevu te upotpunjavanje zimskih turističkih ponuda.

Prazničku dekoraciju za građane Sarajeva pripremili su radnici KJKP Park u saradnji sa članovima tima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. U tu svrhu drveće na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, 25 kućica uključujući i kućicu Djeda Mraza ukrašeno je svijetlećim dekoracijama.

Visoku jelku od deset metara pripremila je bosankohercegovačka firma BH Crafts, a svečano su je upalili gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen i direktor USAID-ove misije u BiH Allan Reed.

Učešće u dekoracijama uzelo je i Udruženje modnih djelatnika i kostimografa Modiko koje je u tu svrhu pripremilo više od 20 unikatnih zastava. Ovo udruženje za posjetitelje je pripremilo i svoje proizvode.Projekt menadžer Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Alis Brkić kazao je da ovaj projekt ima za cilj doprinijeti kreiranju istinskog prazničkog događaja u Sarajevu kako za građane tako i za turiste.

"Radit ćemo još mjesec dana kako bi Sarajevo imalo zimu kakvu zaslužuje", izjavio je Brkić.

Gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen, istakao je da se željelo prazničke dane u Sarajevu obogatiti sa sadržajima kojima se inače kiti Evropa.

"Djeda Mraz treba da bude u Sarajevu kao što je uvijek i bio. Tu nema nikakve ideološke pretpostavke. Činjenica je da smo dio Evropa i da ćemo to uvijek i biti", izjavio je Behmen.

Šef misije USAID-a u BiH Allan Reed rekao je da je ovo jedan važan događaj koji će pomoći da Sarajevo i BiH postanu atraktivne turističke destinacije. Naglasio je da će tokom ove manifestacije građani cijeli mjesec proslavljati kulturne i religijske različitosti.

"Nadam se da će ove sezone biti puno snijega na planinama u BiH i mnogo skijaša i posjetilaca koji uživaju u svemu onome što Sarajevo može da ponudi. USAID i naši partneri su spremni da i dalje pružaju podršku dobrim idejama u BiH", izjavio je Reed.


Komentari (107)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: