BiH
203

Svečano otvaranje sportske dvorane na Dan reintegracije Grbavice

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Svečano otvaranje novoizgrađene sportske dvorane u sarajevskom naselju Grbavica planirano je u martu 2016. godine povodom obilježavanja Dana reintegracije naselja Grbavica, saopćeno je za Klix.ba iz Općine Novo Sarajevo.

Iako je otvaranje bilo najavljeno za Dan općine, 16. maja, prošle godine, dvorana nije otvorena, te je otvorenje prolongirano za kraj godine. U julu 2015. godine je potpisan sporazum o posljednjoj fazi izgradnje. To je bio 11. i završni aneks kojim su osigurana sredstva od 1.250.000 KM za završetak izgradnje energetskog bloka, malog dijela unutrašnjih zanatskih radova i vanjskog uređenja.

"Završeni su građevinski radovi i trenutno je u fazi priprema tehničkog prijema, te je imenovan Organizacioni odbor za otvaranje sportske dvorane", kazali su nam u Općini Novo Sarajevo.

Gradnja je počela 2010. godine, a koštala je blizu devet miliona KM. U dvorani su postavljene tribine sa blizu 1.500 sjedećih mjesta, kompletna oprema, koševi, golovi, mreža za odbojku, strunjače, semafori i sva dodatna oprema.