BiH
136

Sportska dvorana na Grbavici bit će otvorena do kraja godine

Klix.ba
Ugovor o sufinansiranju izgradnje sportske dvorane na Grbavici potpisao je danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samer Rešidat sa načelnikom Općine Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom.

"Ovim Ugovorom Kanton Sarajevo sufinansira radove postavljanja mašinskih instalacija, kotlovnice, klimatizacije i protivpožarne opreme u sportskoj dvorani, za što će iz Budžeta KS biti izdvojeno 200.000 KM", pojasnio je Rešidat.

Dodao je da je resorno ministarstvo do sada već dva puta izdvajalo sredstva za ovu dvoranu, a sve s ciljem stvaranja uslova za masovnije bavljenje sportom stanovnika Kantona Sarajevo.

Izgradnja sportske dvorane na Grbavici privodi se kraju. Prema riječima načelnika Koldže, do kraja novembra se očekuje završetak svih građevinskih radova, kao i okončavanje procesa druge faze, odnosno opremanja dvorane sa namještajem, nakon čega slijedi proces tehničkog prijema objekta.

"Ova sredstva će nam dobro doći da zaokružimo finansijsku konstrukciju, a moram naglasiti i podsjetiti da je vrijednost dvorane oko 9.000.000 KM, od čega je Kanton Sarajevo izdvojio 1.200.000 KM, a Vlada Slovenije je donirala 250.000 eura, a ostatak Općina Novo Sarajevo", istakao je načelnik Koldžo.

Naveo je da će ovo biti treća po veličini dvorana na području Kantona Sarajevo, u kojoj će se moći održavati ne samo kulturne i sportske, nego i sajamske manifestacije.

"Ono po čemu je ona jedinstvena u odnosu na druge je što ima podzemnu garažu. Do sada je nabavljeno oko 90 posto potrebne opreme, a mislim da ćemo kuglanu i streljanu uraditi naknadno, jer nam za to trebaju dodatna finansijska sredstva", rekao je načelnik Koldžo, te najavio osnivanje preduzeća koje će u budućnosti upravljati ovom dvoranom.