BiH
716

Sve je spremno za svečano otvaranje sportske dvorane na Grbavici

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Uoči popodnevnog otvaranja nove sportske dvorane u Sarajevu ekipa portala Klix.ba posjetila je ovu lokaciju i uvjerila se da je sve spremno za današnju svečanost.

Dvorana na Grbavici će svoja vrata javnosti otvoriti u 17 sati, danas kada Općina Novo Sarajevo obilježava 20. godišnjicu reintegracije ovog naselja.

Gradnja je počela 2010. godine, a koštala je blizu devet miliona KM. U dvorani su postavljene tribine sa blizu 1.500 sjedećih mjesta, koševi, golovi, mreža za odbojku, strunjače, semafori i sva dodatna oprema. Streljana i kuglana su dodatni sadržaji, a u podzemnom dijelu je i parking.

Kako je ranije rečeno, dvorana je opremljena najboljom opremom i ispunjava sve uslove evropskih i svjetskih asocijacija.

Kako je najavljeno, svečanost otvorenja sportske dvorane na Grbavici svojim prisustvom uveličat će predstavnici vlasti, ambasadori, uvaženi gosti i prijatelji, kao i brojni građani Sarajeva.

U okviru programa nastupit će Mladen Vojičić Tifa, Eldin Huseinbegović, Mirza Šoljanin, te baletne i muzičke grupe. Za kraj manifestacije ostavljena je revijalna košarkaška utakmica između juniora KK Bosna i KK Spars. Svi su pozvani da budu dio ovog događaja značajnog za općinu i grad.