Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
DRAGAN ČOVIĆ, lider HDZ-a BiH, i SULEJMAN Tihić, lider SDA, potvrdili su premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku na sastanku u Prudu da neće dirati u njegov entitet, niti će dovoditi u pitanje sadašnje razgraničenje s Federacijom BiH. DRAGAN ČOVIĆ, lider HDZ-a BiH, i Sulejman Tihić, lider SDA, potvrdili su premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku na sastanku u Prudu da neće dirati u njegov entitet, niti će dovoditi u pitanje sadašnje razgraničenje s Federacijom BiH. Naime, Dodik je u prudu ima jedno ključno pitanje - hoće li se dirati u RS ili neće. Kako je dobio jamstvo da se RS neće dovoditi u pitanje, dogovor iz Pruda postao je moguć, piše Biznis.ba Osim što je u Prudu Dodik dobio garanciju za siguran opstanak RS-a, Čović je dobio dozvolu da oformi treći entitet, a Tihić da zamjeni Harisa Silajdžića koji nastupa u ime Bošnjaka, a s obzirom na ključne dogovore u cijeloj državi. Do ovakvih zaključaka se došlo temeljem intervjua, kojeg je Čović dao banjalučkim Nezavisnim novinama. \"Mi ostajemo pri svom stajalištu da bi BiH sastavljena od tri federalne jedinice te distriktom Sarajevo bila najidealnije rješenje za sva tri naroda\", rekao je Čović u vezi prekrajanja unutarnjih granica, ali i da \"HDZ BiH ne odustaje od podjele BiH na tri federalne jedinice, a da Republiku Srpsku nitko pritom ne može dovesti u pitanje\". \"Dodik je i Tihića i mene jasno pitao o budućem statusu RS-a i ja sam odgovorio da uopće nisam time opterećen. Dok god Srbi žele imati uređenje kakvo imaju ne postoji Hrvat ili Bošnjak koji može uraditi nešto suprotno tome\", naglasio je Čović. Priznao je da je u Prudu Dodiku baš obećano da se neće \"smanjivati\" RS prilikom crtanja novih granica unutar BiH.
Jebem li vam mater varvarsko srpsku
RAT IZMEDJU BARBARA I MOSTARA JOS UVJEK TRAJE . DZAMIJA CE SE OBNOVITI - OVAJ PUT , NA TROSAK PORESKIH OBVEZNIKA SRPSKOG ENTITETA . JEDNO JE SIGURNO - NESTATI NECE !!!!
Joj sto me vise nerviraju sve ove \"zajednice\", \"udruzenja\", \"stranke\", \"organizacije\", \"ustanove\" sa svojim izjavama. Sta tu brbljaju ko kakve nadzi-babe, bolje im je da se late posla i vide ko je krivac. Pa, nije ovo CSI Miami-kompleksan krimi slucaj.