Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@fff: svima ce biti krivi oni drugi dok im ne das pravo da uvide korupciju u svojim redovima. ti i ja ju vidimo ali oni 90% koji glasaju ne. vjeruj mi da bi takvi programi morali obradjivati i probleme (i sigurno bi ih obradjivali) unutar hrvatskog korpusa u bih. imaju hrvatski programi, ali hrvatska je daleko i bave se drugim problemima, neinteresantnim tu! @coco: ja nisam srbin, ali nisam ni katolik. zasto je to tako tesko razumjeti, jel svi hrvati moraju biti i vjernici? reci mi koliko ima hrvata u postotcima na drzavnoj i federalnoj televiziji?? ovom gore: naravno da imaju hrvatske, srpske i bosnjacke opcine i par mjesanih u mjesanim kantonima! \"republika bih\" je isto tako izbrisana kao i herceg-bosna, nemoj to zaboraviti.
potpuno se slazem sa @fff i @@@fff @@fff Zbog cega ti kad nisi katolik trebas nacionalni Hrvatski kanal? Razumio bih to da je taj jezik potpuno drugaciji i da se ne razumijemo. Ali vidis da jedni citamo drugim ove postove dakle to je jedan jezik ali svak ga naziva drugacije. Za tebe je to vjerovatno Srpski, za Hrvate je Hrvatski a za Bosnjake je to Bosanski. Federalna TV je daleko najobjektivnija TV kuca u BIH. I sad bi trebalo da je ukinemo da bi dobili par lokalnih TV stanica sa malim budjetima i koje bi bile pod punom kontrolom i samovoljom pojedinaca. Nesto slicno kakav je slucaj sa RTRS. Moje misljenje je da je najbolje napraviti paritet naroda u jednoj TV kuci po principu 30% iz svakog od naroda plus 10% stranaca. Naravno uzimajuci u obzir da na konkursu se vodi racuna najbolji iz svakog od naroda.
\"kako to da se ne vracaju u rs, samo u hrvatske opcine?\" Je li to tebi smeta sto se Bosnjaci vracaju svojim kucama i na svoje? Nema bolan hrvatskih opstina, bas kao ni srpskih ili bosnjackih, to ima samo kod tebe u glavi, jer se jos nisi presaltao iz 1993. i vremena, kako je Haski tribunal precizirao, \"udruzenog zlocinackog poduhvata\" tzv. Herceg-Bosne. Razocaracu te, ovo je vec kraj 2009.
http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU
Mislis da nije opravadana bojazan da ce jednonacionalni kanali biti pristrasni, nekorektni, cesto i huskacki, posebno zato jer ce ih sasvim sigurno kontorlsiati nac. stranke? Imas dosta primjera stampanih i internet medija koji takvi jesu. Zamsili samo sta bi se desavalo kad dodju izbori. Ok, mozda se i to moze rijesiti nekom regulacijom, ali ne mozes ocekivati da ce jednonacionalni kanal finansirati i drugi narodi koji su njime iskljuceni. Hrvati ionako uglavnom ne placaju pretplatu Javnom servisu i sta bi sada trebalo, da Bosnajci koliko ih ima placaju pretplatu za hr. kanal. Kako mislis regulisati to finansiranje? I moj osjecaj i osjecaj brojnih Bosnjaka jeste da je FTV vise hrvatska, bas kao sto je tvoj osjecaj da je ona bosnjacka, ali meni to stvarno nije toliko bitno niti me to moze dovesti do toga da se osjecam ugrozenim. Ugrozenim me cine prije svih bosnjacki politicari koji 18 godina vladaju i pljackaju ovaj narod.
Bilo bi jos dobro da rascistite da Hrvati u BiH nisu nacionalna manjina, da su konstitutivan narod, kao i druga dva, i oni koji insistiraju na pravima koja imaju nacionalne manjine i insistiraju na svom jednonacionalnom getu, bojim se da nisu prijatelji Hrvata. Mora se priznati da su Hrvati najveci gubitnici, ali ne smao Hrvati, vec i Bosnjaci i Srbi, kada je u pitanju \"odliv mozgova\", pametnih i obrazovanih ljudi. Koliko ih je odavde otislo jer nije imalo perspektivu, Hrvatima je to islo najlakse jer imaju hr. pasose sto je velika medvjedja usluga, Bosnjaci imaju najvecu izbjeglicku populaciju izazvanu agresijom i genocidom, i sada su obrazovani i pametni ljudi manjina koja se nista ne pita, a zemlju i narod vode i o njihovoj sudbini odlucuju primitivni cobani kakav je Tihic, Covic, Dodik, koji gledaju samo svoj interes...
ono je evo a ne ebo. da ne mislis da psujem, brzo tipkao!
ja nisam katolik i ne volim kad se vjerske vodje sa bilo koje strane mjesaju u politiku direktno ili indirektno. to niti jednoj drzavi nista dobro donijelo nije. slazem se da je tv nebitna stvar, ali kao sto velim indikativna je. da je federalna tv vise hrvatska je tvoj osjecaj, njega nema kladio bi se preko 90% hrvata bez obzira jel zive u travniku ili u grudama. to je kao kad bi ja tvrdio sto je bosnjacko, a bosnjaci to tako ne prihvacaju. ebo to je jedan od osnovih problema, kao i onaj da se vec apriori zna da bi taj kanal sirio mrznju!
Jos moram dodati. Nemam nista protiv nacionalnih kanala pod uslovom da ne propagiraju mrznju, fasizam i pod uslovom da se finansiraju iskljucivo iz dzepova onih kojima je to namijenjeno. Pored toga, budi siguran, FTV je vise hrvatska nego bosnjacka, ali mi takve trivijalne stvari ne smetaju, jer imam puno vecih problema koje bi oni koji su nas doveli do njih prikrili forsiranjem pitanja kao sto su tv kanali. Pogledaj koliko Hrvata je otislo iz Odzaka, iz Prozora, cak iz mjesta u Z. Hercegovini, ne samo iz mjesta u kojima su Bosnjaci vecina. Znas zasto. Zato sto su u BiH dovedeni kao i ostala dva naroda do ekonomske propasti, sto sa te strane ne mogu da zive normalnim zivoom, a imaju hrvatski pasos, dvojna drzavljanstva, a time i priliku da zive i rade u Hr. koja je puno ekonomski stabilnija i koja ima puno veci standard. I ja kao Bosnjak odmah sutra bi otisao iz Sarajeva, jer ovdje buducnost u ekon. smisl nije svijetla, ali nemam gdje, ne mogu u nigdje sa bh pasosem bez viza.
Jos cu ti samo nesto reci. Siguran sam da su bosanski Franjevci, Biskupska konferencija, profesori sa katolicke Teologije puno veci prijatelji Hrvata i katolika u BiH nego sto je to Milorad Dodik, njegov poslusnik Dragan Covic, Ivo Miro Jovic i njima slicni borci za svoje dzepove, pardon za Hrvate i hrvatske interese. Pusti bar na trenutak Covica i Dodika i poslusaj sta ti kazu bar Franjevci koji vas ako me sjecanje ne vara nikada nisu izdali za razliku od nekih drugih. Ni vama nece svanuti dok je HDZ-a i HDZ-u bliskih opcija, kao sto ni Bosnjacima nece svanuti dok je SDA i SBiH i njima bliskih politickih opcija. Budi pozdravljen.
pa gdje je ta trunka dobre volje sa bosnjacke strane. kao sto velim svoj tv program imaju kurdi kao nacionalna manjina u jednoj turskoj (turska tolerancija prema nacionalnim manjinama je inace nadaleko poznata. pitaj npr. izbjegle grke iz istambula ili armence na koji nacin su ih istjerali, a danas stanje nije nista bolje). hrvati kao konstitutivni narod nemaju svoj tv program. nemoj misliti da je to najvaznija stvar, je.bo tv ima vaznijih stvari u zivotu. ali je indikativan primjer. apropo nestanka bosnjaka: pogledaj koliko je hrvata izbjeglo iz bosnjackih opcina i koliko bosnjaka iz hrvatskih pa ce ti biti jasno! povratak bosnjaka u rs je MARGINALAN, kad se usporedi sa povratkom u hrvatske i hrvatsko/bosnjacke opcine! hrvatsko/bosnjacke su pretvorene u bosnjacke a sad se naveliko propagira da je i neum bosnjacki!
\"ono mije moja karta, nego karta iz engleske wikipedije o ratu u bih. \" Pa dobro gdje nestadose Bosnjaci kao najmnogobrojniji narod u BiH i to iz opstina gdje ih nije bilo u zanemarljivom postotku ili su cinili vecinu?
Kakve bolan prijetnje, preglasavanja i ponizavanja? Opet pusite istu pricu koja je dovela Hrvate da ih predstavlja i brani c-et-nik sa dna kace kakav je Milorad Dodik. Pogledaj malo u kakvom polozaju je bilo bosnjacko stanovnistvo, okruzeno sa svih strana, razbijeno na enklave izlozeno gladi i najgorim mogucim uslovima. Dragi moj, dva neprijatelja i linije pucaju tamo gdje su najslabije. To sto su bile slabe zalite se onima koji su vas zrtvovali i gurnuli u rat sa Bosnjacima umjesto da se zajedno borimo protiv zajednickog neprijatelja koji je jedini profitirao iz bosnajcko-hrvatskog sukoba. Ovo je i vasa kao i nasa zemlja, osudjeni smo jedni na druge i umjesto da dalje produbljavamo zaostavstinu sukoba koji su nam bili nametnuti, slijedeci iste politike koje su do toga dovele, bolje da se okrenemo prevazilazenju tog naslijedja zbog buducnosti nase djece. Shvati to, zivjeti ti je sa svojim komsijama, ne sa nekim tamo iz Cakovca ili Slunja koji te kao bos. Hrvata ionako ne cijene mnogo.
ono mije moja karta, nego karta iz engleske wikipedije o ratu u bih.
I ona mapa ti je smijesna da ne moze biti smjesnija, ali mozda zapravo najbolje oslikava tu bobanovsku logiku.. Kako to da su Bosnjaci kao najbojniji narod u BiH bili vecina samo u nekoliko opstina koje su prikazane na onoij mapi? Gdje to nestadose?