Modiko doprinio dekoraciji
0

Sutra svečano otvaranje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa

Sarajevo-x.com
(Foto: Vanja Čerimagić)
Radovi na konstrukciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa uskoro će biti završeni. U međuvremenu, građani mogu uživati u prekrasnoj prazničnoj dekoraciji za koju su se pobrinuli radnici KJKP Park u saradnji sa članovima tima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. Drveće na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović ukrašeno je najljepšim svijetlećim dekoracijama, kao i svaka od postavljenih 25 kućica, uključujući i kućicu Djeda Mraza, dok će jelka visoka deset metara sa ukrasima kreiranim u domaćoj firmi BH Crafts, posebno zablistati.

Naporima za dekoraciju Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa se pridružilo i Udruženje modnih djelatnika i kostimografa Modiko koje je željelo na veseo i šaren način uljepšati izgled Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa sa više od 20 unikatnih zastava. Zastave su dizajnirali članovi Udruženja Modiko: Ata Omerbašić, Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, Amna Kunovac-Zekić, Lena Stefanović, Ljiljana Majkić, Milan Senić, Lejla Hodžić, SHEYOU, Belma Lizde-Kurt, Vanja Ciraj-Džudža i Irma Saje. Svaka zastava će pored unikatnog izražaja svakog od dizajnera sadržavati i zajednički logo Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bit će postavljene na svaku od kućica te tako dati dodatni pečat izgledu Marketa. Članovi Udruženja Modiko će na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu izložiti unikatne proizvode te tako građanima Sarajeva te njegovim posjetiteljima predstaviti svoje najnovije kreacije.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će svečano otvoren u četvrtak, 15. decembra, u 17 sati te vas srdačno pozivamo da svojim prisustvom uveličate otvaranje ove sajamske manifestacije, čiji je glavni cilj vraćanje prave zimske atmosfere olimpijskom gradu Sarajevu i upotpunjavanje zimske turističke ponude. Jelku će na dan otvaranja svečano upaliti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i direktor USAID-ove misije u BiH Allan Reed, koji će tako inaugurirati novu prazničnu tradiciju u Sarajevu.

Kućica Djeda Mraza predstavljat će posebnu atrakciju za najmlađe posjetitelje, koji će se u njoj svakodnevno družiti sa Djedom Mrazom i vilenjakom. Kompanija BH Crafts kreirala je jedinstvena odijela Djeda Mraza i vilenjaka, dok je poznati sarajevski papučar Ahmed Kalajdžisalihović, poznat po čuvenim papučama aladinkama koje proizvodi od 1980. godine, izradio i čizme-aladinke za vilenjaka.

Uloga Djeda Mraza povjerena je dječijem piscu Fahrudinu Kučuku, autoru brojnih romana za djecu, zbirki pjesama, priča i slikovnica (Patuljak Dado iz Popova gaja, Potraga za patuljcima, Tajna zvjezdane sobe), koji će djeci pričati priče i bajke. Roditelji će na raspolaganju na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu imati i fotografa koji će ovjekovječiti trenutke druženja sa Djedom Mrazom i vilenjakom, a građani i građanke će u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa moći kupiti i paketiće koje će Djeda Mraz uručiti njihovoj djeci, kao i prave jelke. Djeda Mraz će u prelijepoj Coca-Cola kućici boraviti svakog dana od petka, 16. decembra, od16 do 20 sati.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-Sida FIRMA projekta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Grad Sarajevo je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID-Sida FIRMA projektom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bez pomoći Grada realizacija ove ideje ne bi bila moguća.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sastojat će se od tri dijela – sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica u kojima će se tokom mjesec dana trajanja Marketa prodavati suveniri, odjevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće...

Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, koji će se nalaziti u šatoru površine 300 kvadratnih metara i u kojem će svakog dana biti održavan bogat kulturno-zabavni program, dok je treći dio, ASA čarobni svijet, sastavljen od niza sadržaja za najmlađe, među kojima su dječiji paviljon, kućica Djeda Mraza, zabavni park...

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.