{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra svečano otvaranje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa

S
14.12.2011. u 17:17
0
25
Sutra svečano otvaranje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
0
Radovi na konstrukciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa uskoro će biti završeni. U međuvremenu, građani mogu uživati u prekrasnoj prazničnoj dekoraciji za koju su se pobrinuli radnici KJKP Park u saradnji sa članovima tima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. Drveće na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović ukrašeno je najljepšim svijetlećim dekoracijama, kao i svaka od postavljenih 25 kućica, uključujući i kućicu Djeda Mraza, dok će jelka visoka deset metara sa ukrasima kreiranim u domaćoj firmi BH Crafts, posebno zablistati.
Naporima za dekoraciju Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa se pridružilo i Udruženje modnih djelatnika i kostimografa Modiko koje je željelo na veseo i šaren način uljepšati izgled Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa sa više od 20 unikatnih zastava. Zastave su dizajnirali članovi Udruženja Modiko: Ata Omerbašić, Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, Amna Kunovac-Zekić, Lena Stefanović, Ljiljana Majkić, Milan Senić, Lejla Hodžić, SHEYOU, Belma Lizde-Kurt, Vanja Ciraj-Džudža i Irma Saje. Svaka zastava će pored unikatnog izražaja svakog od dizajnera sadržavati i zajednički logo Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bit će postavljene na svaku od kućica te tako dati dodatni pečat izgledu Marketa. Članovi Udruženja Modiko će na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu izložiti unikatne proizvode te tako građanima Sarajeva te njegovim posjetiteljima predstaviti svoje najnovije kreacije.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će svečano otvoren u četvrtak, 15. decembra, u 17 sati te vas srdačno pozivamo da svojim prisustvom uveličate otvaranje ove sajamske manifestacije, čiji je glavni cilj vraćanje prave zimske atmosfere olimpijskom gradu Sarajevu i upotpunjavanje zimske turističke ponude. Jelku će na dan otvaranja svečano upaliti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i direktor USAID-ove misije u BiH Allan Reed, koji će tako inaugurirati novu prazničnu tradiciju u Sarajevu.

Kućica Djeda Mraza predstavljat će posebnu atrakciju za najmlađe posjetitelje, koji će se u njoj svakodnevno družiti sa Djedom Mrazom i vilenjakom. Kompanija BH Crafts kreirala je jedinstvena odijela Djeda Mraza i vilenjaka, dok je poznati sarajevski papučar Ahmed Kalajdžisalihović, poznat po čuvenim papučama aladinkama koje proizvodi od 1980. godine, izradio i čizme-aladinke za vilenjaka.

Uloga Djeda Mraza povjerena je dječijem piscu Fahrudinu Kučuku, autoru brojnih romana za djecu, zbirki pjesama, priča i slikovnica (Patuljak Dado iz Popova gaja, Potraga za patuljcima, Tajna zvjezdane sobe), koji će djeci pričati priče i bajke. Roditelji će na raspolaganju na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu imati i fotografa koji će ovjekovječiti trenutke druženja sa Djedom Mrazom i vilenjakom, a građani i građanke će u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa moći kupiti i paketiće koje će Djeda Mraz uručiti njihovoj djeci, kao i prave jelke. Djeda Mraz će u prelijepoj Coca-Cola kućici boraviti svakog dana od petka, 16. decembra, od16 do 20 sati.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-Sida FIRMA projekta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Grad Sarajevo je, u skladu sa Sporazumom potpisanim sa USAID-Sida FIRMA projektom, suorganizator Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, a bez pomoći Grada realizacija ove ideje ne bi bila moguća.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market sastojat će se od tri dijela – sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica u kojima će se tokom mjesec dana trajanja Marketa prodavati suveniri, odjevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće...

Drugi dio Marketa je Sarajevsko pivo Holiday Pub, koji će se nalaziti u šatoru površine 300 kvadratnih metara i u kojem će svakog dana biti održavan bogat kulturno-zabavni program, dok je treći dio, ASA čarobni svijet, sastavljen od niza sadržaja za najmlađe, među kojima su dječiji paviljon, kućica Djeda Mraza, zabavni park...

Više informacija o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu dostupno je na Facebook stranici Sarajevo Holiday Market.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: