|

Sutra štrajk upozorenja u svim osnovnim školama Kantona Sarajevo

Sutra štrajk upozorenja u svim osnovnim školama Kantona Sarajevo
195
F
FENA
29.12.2013. u 16:59
38
komentara
195

dijeljenja
Sutra štrajk upozorenja u svim osnovnim školama Kantona Sarajevo
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo u svim sindikalnim podružnicama, školama u Kantonu Sarajevo sutra će organizirati štrajk upozorenja pod motom ''Mi smo temelj društva, hoćemo respekt, a ne poniženja''.
Glavni razlozi za organizovanje štrajka upozorenja su, navode, zaštita ekonomsko-socijalnog statusa u djelatnosti predškolskog i osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, diskriminatorski odnos Vlade prema uposlenicima u obrazovanju po pitanju termina isplate plaća, višemjesečna kašnjenja isplate plaća i drugih doprinosa.

Kao razlog organizovanja štrajka naveli su i visinu ličnih primanja i primanja koja nemaju karakter plaće u odnosu na druge budžetske korisnike, kao i javna preduzeća u Kantonu Sarajevo te neuplaćivanje doprinosa za razlike u platama za 2012. godinu, lošu opremljenost škola i nedovoljna materijalna sredstva i materijalno obezbjeđenje nastave i definisanje legalnosti i legitimnosti sindikalnog djelovanja u Kantonu Sarajevo, saopćio je Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS-a.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...