{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra sjednica Doma naroda PSBiH

F
31.8.2010. u 19:55
0
1
Sutra sjednica Doma naroda PSBiH
0
Sutra sjednica Doma naroda PSBiH
Neizvjesno je da li će Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na sjednici zakazanoj za sutra razmatrati Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2011. godine.
Prema najavama predsjedavajuće tog doma Dušanke Majkić, sjednica bi prije razmatranja prijedloga ovog zakona trebala biti prekinuta.

"Prijedlog zakona o popisu stanovništva je posljednja tačka dnevnog reda. Sjednica u tom momentu mora biti prekinuta do 7. septembra kada se izjašnjava Narodna skupština RS-a o tom zakonu, naročito o članu 48“, kazala je Majkić za Fenu.

Ovim članom, kojem se protive delegati srpskog naroda iz SNSD-a, definirano je da će primjena podataka o etničkoj strukturi stanovništva prema popisu stanovništva iz 1991. važiti i nakon okončanja ovog popisa za formiranje vlasti na svim nivoima u BiH sve do potpunog provođenja Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dom naroda bi sutra trebao razmatrati produženje mandata vršiocu dužnosti direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, što je važno u pogledu liberalizacije viznog režima, a na predloženom dnevnom redu je i potvrđivanje Odluke o upućivanju pripadnika Oružanih snaga BiH u misiju Snage međunarodne sigurnosne pomoći (ISAF) u Islamsku Republiku Afganistan.

Delegati bi u drugom čitanju trebali razmatrati Prijedlog zakona o dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o upravnim sporovima BiH, a u prvom čitanju Prijedlog zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: