Predstavnički dom PSBiH
0

Danas o popisu stanovništva, autorskim pravima, službi u OS

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2011. godine.

Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj PSBiH podržala je predloženi zakon. Članovi komisije nisu prihvatili nijedan od 17 uloženih amandmana.

Poslanci bi trebali u drugom čitanju razmatrati i Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima, kao i Prijedlog zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskih i srodnih prava.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, koji su predložili poslanici Kluba SDA.

Između ostalog, u prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o volontiranju, Prijedlog okvirnog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o upravnim sporovima BiH, te Prijedlog zakona o ostvarivanju saradnje BiH sa iseljeništvom.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2009. godinu, Izvještaj o radu Komisije za koncesije BiH za 2009. te prijedlog za imenovanje Ante Matića za člana Komisije za koncesije BiH iz Federacije BiH.