{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o popisu stanovništva, autorskim pravima, službi u OS

F
30.6.2010. u 07:32
0
1
Danas o popisu stanovništva, autorskim pravima, službi u OS
0
Danas o popisu stanovništva, autorskim pravima, službi u OS
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2011. godine.
Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj PSBiH podržala je predloženi zakon. Članovi komisije nisu prihvatili nijedan od 17 uloženih amandmana.

Poslanci bi trebali u drugom čitanju razmatrati i Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima, kao i Prijedlog zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskih i srodnih prava.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, koji su predložili poslanici Kluba SDA.

Između ostalog, u prvom čitanju bi trebali biti razmatrani Prijedlog zakona o volontiranju, Prijedlog okvirnog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o upravnim sporovima BiH, te Prijedlog zakona o ostvarivanju saradnje BiH sa iseljeništvom.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2009. godinu, Izvještaj o radu Komisije za koncesije BiH za 2009. te prijedlog za imenovanje Ante Matića za člana Komisije za koncesije BiH iz Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: