{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra početak glavnog pretresa u predmetu "Muderizovć i drugi"

F
21.3.2012. u 17:35
0
1
Sutra početak glavnog pretresa u predmetu "Muderizovć i drugi"
0
Sutra početak glavnog pretresa u predmetu "Muderizovć i drugi"
Početak glavnog pretresa pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH, u predmetu Besim Muderizović i drugi, zakazan je za četvrtak.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 15. decembra 2011., optužnicu u predmetu Besim Muderizović i drugi, koja Besima Muderizovića, Ramiza Avdovića i Iliuan-Nicolae Vintilu tereti za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su optuženi Besim Muderizović, u svojstvu zamjenika upravnika na petom spratu Okružnog zatvora u Sarajevu i komandira vojnog zatvora u bivšoj kasarni "Viktor Bubanj“ u Sarajevu; optuženi Ramiz Avdović u svojstvu komandira straže na petom spratu Okružnog zatvora i bivšoj kasarni "Viktor Bubanj" i optuženi Iliuan-Nicolae Vintila, u svojstvu kuhara i stražara u vojnom zatvoru u bivšoj kasarni "Viktor Bubanj", u periodu od kraja juna 1992. do kraja novembra 1992., kao svjesni učesnici udruženog zločinačkog poduhvata, učestvovali u uspostavljanju i održavanju sistema zlostavljanja civila srpske nacionalnosti.

Zatočeni civili bili su podvrgnuti namjernom nanošenju snažnog tjelesnog ili duševnog bola, nanošenju povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja i prisiljavanju na prinudni rad, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: