{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra početak glavnog pretresa u predmetu "Muderizovć i drugi"

F
21.3.2012. u 17:35
0
1
Sutra početak glavnog pretresa u predmetu "Muderizovć i drugi"
0
Sutra početak glavnog pretresa u predmetu "Muderizovć i drugi"
Početak glavnog pretresa pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH, u predmetu Besim Muderizović i drugi, zakazan je za četvrtak.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 15. decembra 2011., optužnicu u predmetu Besim Muderizović i drugi, koja Besima Muderizovića, Ramiza Avdovića i Iliuan-Nicolae Vintilu tereti za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su optuženi Besim Muderizović, u svojstvu zamjenika upravnika na petom spratu Okružnog zatvora u Sarajevu i komandira vojnog zatvora u bivšoj kasarni "Viktor Bubanj“ u Sarajevu; optuženi Ramiz Avdović u svojstvu komandira straže na petom spratu Okružnog zatvora i bivšoj kasarni "Viktor Bubanj" i optuženi Iliuan-Nicolae Vintila, u svojstvu kuhara i stražara u vojnom zatvoru u bivšoj kasarni "Viktor Bubanj", u periodu od kraja juna 1992. do kraja novembra 1992., kao svjesni učesnici udruženog zločinačkog poduhvata, učestvovali u uspostavljanju i održavanju sistema zlostavljanja civila srpske nacionalnosti.

Zatočeni civili bili su podvrgnuti namjernom nanošenju snažnog tjelesnog ili duševnog bola, nanošenju povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja i prisiljavanju na prinudni rad, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: