{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas izjašnjenje o krivnji u predmetu Muderizović i drugi

F
18.1.2012. u 08:59
0
0
Danas izjašnjenje o krivnji u predmetu Muderizović i drugi
0
Danas izjašnjenje o krivnji u predmetu Muderizović i drugi
Izjašnjenje o krivnji pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH, u predmetu Besim Muderizović i drugi, zakazano je za danas s početkom u 12.00 sati, u sudnici 8.
Besim Muderizović, Ramiz Avdović i Iliuan-Nicolae Vintila osumnjičeni su za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su optuženi Besim Muderizović, u svojstvu zamjenika upravnika na V. spratu Okružnog zatvora u Sarajevu i komandira Vojnog zatvora u bivšoj kasarni "Viktor Bubanj" u Sarajevu; optuženi Ramiz Avdović u svojstvu komandira straže na V. Spratu Okružnog zatvora i bivšoj kasarni "Viktor Bubanj" i optuženi Iliuan-Nicolae Vintila, u svojstvu kuhara i stražara u Vojnom zatvoru u bivšoj kasarni "Viktor Bubanj", u periodu od kraja juna do kraja novembra 1992. godine, kao svjesni učesnici udruženog zločinačkog poduhvata, učestvovali u uspostavljanju i održavanju sistema zlostavljanja civila srpske nacionalnosti.

Zatočeni civili su, kako se navodi u optužnici, bili podvrgnuti namjernom nanošenju snažnog tjelesnog ili duševnog bola, nanošenju povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja i prisiljavanju na prinudni rad, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: