{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas izjašnjenje o krivnji u predmetu Muderizović i drugi

F
18.1.2012. u 08:59
0
0
Danas izjašnjenje o krivnji u predmetu Muderizović i drugi
0
Danas izjašnjenje o krivnji u predmetu Muderizović i drugi
Izjašnjenje o krivnji pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH, u predmetu Besim Muderizović i drugi, zakazano je za danas s početkom u 12.00 sati, u sudnici 8.
Besim Muderizović, Ramiz Avdović i Iliuan-Nicolae Vintila osumnjičeni su za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su optuženi Besim Muderizović, u svojstvu zamjenika upravnika na V. spratu Okružnog zatvora u Sarajevu i komandira Vojnog zatvora u bivšoj kasarni "Viktor Bubanj" u Sarajevu; optuženi Ramiz Avdović u svojstvu komandira straže na V. Spratu Okružnog zatvora i bivšoj kasarni "Viktor Bubanj" i optuženi Iliuan-Nicolae Vintila, u svojstvu kuhara i stražara u Vojnom zatvoru u bivšoj kasarni "Viktor Bubanj", u periodu od kraja juna do kraja novembra 1992. godine, kao svjesni učesnici udruženog zločinačkog poduhvata, učestvovali u uspostavljanju i održavanju sistema zlostavljanja civila srpske nacionalnosti.

Zatočeni civili su, kako se navodi u optužnici, bili podvrgnuti namjernom nanošenju snažnog tjelesnog ili duševnog bola, nanošenju povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja i prisiljavanju na prinudni rad, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: