{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ramiz Avdović i Iliuan Nicolae-Vintila izjasnili se da nisu krivi

F
18.1.2012. u 17:04
0
7
Ramiz Avdović i Iliuan Nicolae-Vintila izjasnili se da nisu krivi
0
Ramiz Avdović i Iliuan Nicolae-Vintila izjasnili se da nisu krivi
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine u predmetu Besim Muderizović i drugi optuženi Besim Muderizović, Ramiz Avdović i Iliuan-Nicolae Vintila izjasnili su se da nisu krivi.
Sud BiH potvrdio je 15. decembra 2011. godine optužnicu u predmetu Besim Muderizović i drugi, koja Besima Muderizovića, Ramiza Avdovića i Iliuan-Nicolaea Vintilu tereti za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su optuženi Besim Muderizović, u svojstvu zamjenika upravnika na V. spratu Okružnog zatvora u Sarajevu i komandira vojnog zatvora u bivšoj kasarni „Viktor Bubanj“ u Sarajevu; optuženi Ramiz Avdović u svojstvu komandira straže na V. spratu Okružnog zatvora i bivšoj kasarni „Viktor Bubanj“ i optuženi Iliuan-Nicolae Vintila, u svojstvu kuhara i stražara u vojnom zatvoru u bivšoj kasarni „Viktor Bubanj“, u periodu od kraja juna 1992. godine do kraja novembra 1992. godine, kao svjesni učesnici udruženog zločinačkog poduhvata, učestvovali u uspostavljanju i održavanju sistema zlostavljanja civila srpske nacionalnosti.

Zatočeni civili su, kako se navodi u optužnici, bili podvrgnuti namjernom nanošenju snažnog tjelesnog ili duševnog bola, nanošenju povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja i prisiljavanju na prinudni rad, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: