{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra otvaranje četvrtog Centra za regrutaciju i tranziciju u Tuzli

S
15.4.2012. u 16:24
0
0
Sutra otvaranje četvrtog Centra za regrutaciju i tranziciju u Tuzli
0
Sutra otvaranje četvrtog Centra za regrutaciju i tranziciju u Tuzli
Tuzla
Misija Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH u saradnji sa Ministarstvom odbrane BiH organizuje sutra u Tuzli svečanost povodom otvaranja Centra za regrutaciju i tranziciju u kasarni "Aerodrom Dubrave" u okviru projekta "Nato - perspektiva".
Na svečanosti bi učesnicima trebalo da se obrate ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović, ambasadori SAD i Velike Britanije u BiH Patrik Mun i Najdžel Kejsi, predstavnik norveške Ambasade u BiH pukovnik Džon Olsen, komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Geri Hofman i šef Misije IOM-a u BiH Đanluka Roko, saopšteno je iz NATO štaba u Sarajevu.

Ovo će biti četvrti centar za regrutaciju i tranziciju u BiH, a tri formirana već se nalaze u Rajlovcu u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru.

Aktivnosti ovih centara uključuju individualno savjetovanje usmjereno na razvoj individualnog plana za reintegraciju po potrebi pojedinaca, kao i podršku u procesu reintegracije asistiranim pojedincima.

Reintegracioni planovi biće finansirani kroz pojedinačne budžete do 3.000 KM.

Cilj programa "Nato - perspektiva" jeste jačanje procesa i pozitivnog uticaja na reformu odbrane u BiH, da obezbijedi podršku za socijanu reintegraciju u civilni život oko 3.000 pripadnika Oružanih snaga BiH koji zbog zakonodavnog ograničenja od 35 godina više ne mogu učestvovati u aktivnoj vojnoj službi.

Cilj ovog programa jeste i jačanje kapaciteta Ministarstva odbrane BiH da radi na budućim sličnim aktivnostima koje su u vezi sa redovnim primanjem i otpuštanjem u profesionalnoj vojsci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: