{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Tuzli otvoren Centar za regrutaciju

S
16.4.2012. u 13:50
0
7
U Tuzli otvoren Centar za regrutaciju
0
Misija Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH u saradnji sa Ministarstvom odbrane BiH danas je u Tuzli svečano otvorila Centar za regrutaciju i tranziciju u kasarni "Aerodrom Dubrave" u okviru projekta "NATO - perspektiva".
Portparol IOM-a Edita Selimbegović rekla je da aktivnosti ovih centara uključuju individualno savjetovanje usmjereno na razvoj individualnog plana za reintegraciju po potrebi pojedinaca, kao i podršku u procesu reintegracije asistiranim pojedincima.

Ona je naglasila da će reintegracioni planovi biti finansirani kroz pojedinačne budžete do 3.000 KM.

Selimbegovićeva je naglasila da je ovo četvrti centar za regrutaciju i tranziciju u BiH, a tri formirana već se nalaze u Rajlovcu kod Sarajeva, Banjoj Luci i Čapljini.

Ona je istakla da su se na svečanosti obratili ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović, ambasadori SAD i Velike Britanije u BiH Patrick Moon i Nigel Casey, predstavnik norveške Ambasade u BiH pukovnik John Oslen, komandant NATO štaba u Sarajevu, brigadni general Gary E. Huffman i šef Misije IOM-a u BiH Gianluca Rocco.

Prema riječima Selimbegovićeve, cilj programa "NATO - perspektiva" jeste jačanje procesa i pozitivnog uticaja na reformu odbrane u BiH, da obezbijedi podršku za socijanu reintegraciju u civilni život oko 3.000 pripadnika Oružanih snaga BiH koji zbog zakonodavnog ograničenja od 35 godina više ne mogu učestvovati u aktivnoj vojnoj službi.

Selimbegovićeva je naglasila da je cilj ovog programa i jačanje kapaciteta Ministarstva odbrane BiH za buduće slične aktivnosti koje su u vezi sa redovnim primanjem i otpuštanjem u profesionalnoj vojsci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: