{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas otvaranje centra za regrutaciju u Tuzli

S
16.4.2012. u 10:25
0
6
Danas otvaranje centra za regrutaciju u Tuzli
0
Danas otvaranje centra za regrutaciju u Tuzli
Misija Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH u saradnji sa Ministarstvom odbrane BiH organizuje danas u Tuzli svečanost povodom otvaranja Centra za regrutaciju i tranziciju u kasarni "Aerodrom Dubrave" u okviru projekta "NATO - perspektiva".
Na svečanosti bi učesnicima trebalo da se obrate ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović, ambasadori SAD i Velike Britanije u BiH Patrick Moon i Nigel Casey, predstavnik norveške Ambasade u BiH pukovnik John Olsen, komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Gary E. Huffman i šef Misije IOM-a u BiH Gianluca Rocco, saopšteno je iz NATO štaba u Sarajevu.

Ovo će biti četvrti centar za regrutaciju i tranziciju u BiH, a tri formirana već se nalaze u Rajlovcu u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru.

Aktivnosti ovih centara uključuju individualno savjetovanje usmjereno na razvoj individualnog plana za reintegraciju po potrebi pojedinaca, kao i podršku u procesu reintegracije asistiranim pojedincima.

Reintegracioni planovi bit će finansirani kroz pojedinačne budžete do 3.000 KM.

Cilj programa "NATO - perspektiva" jeste jačanje procesa i pozitivnog utjecaja na reformu odbrane u BiH, da obezbijedi podršku za socijanu reintegraciju u civilni život oko 3.000 pripadnika Oružanih snaga BiH koji zbog zakonodavnog ograničenja od 35 godina više ne mogu učestvovati u aktivnoj vojnoj službi.

Cilj ovog programa jeste i jačanje kapaciteta Ministarstva odbrane BiH da radi na budućim sličnim aktivnostima koje su u vezi sa redovnim primanjem i otpuštanjem u profesionalnoj vojsci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: