Komentari (190)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hahahahah čuj pobjede nad fašizmom,a po Bosni se svako malo diži spomenici fašistima hahahahaha... Kod nas fašisti od 1992 na vlasti konstantno......
da ...pobijedili smo ... i kad ova bagra još malo ojača, pobijedićemo ih opet
Na celu sa Izetom Fazlinovic.
Foto: Feđa Krvavac
Bakir Nakas nije pakas.Smrt fasizmu!
Ja ne znam sto partizani "bjezali" po brdima umjesto da uvuku u guzicu Nijemcima i Talijanima kao cetnici i ustase.
Srusili ste tu drzavu a sad se klanjate istoj
Kakve qurceve pobjede nad fazizmom,kad vam je konkretno klix pun ludih fasista...po cijeli dan se lijece na klixu.
U ime svih nas iz pedeset i neke za zakletvu Titu ja spev o sam stih. Ne spominjem prošlost ni bitke daleke, jer rođen sam tek posle njih. Al ivot pred nama još bitaka skriva i preti nam, preti, k o duboki vir. Ja znam da nas čeka još sto ofanziva, jer moramo čuvati mir. Računajte na nas. Sumnjaju neki da nosi nas pogrešan tok, jer slušamo ploče i sviramo rok. Al negde u nama je bitaka plam, i kažem vam, ta dobro znam: računajte na nas. U ime svih nas iz pedeset i neke za zakletvu Titu sam spevala stih. Ne spominjem prolost ni bitke daleke, jer rođena sam posle njih. U nama je sudbina buduih dana i neki se moda i plae za nju. Kroz vene nam protiče krv partizana, i mi znamo zato smo tu. Računajte na nas. Sumnjaju neki ...
bolje i komunizam nego kapitalisticka demokratija
Živio fašizam, radikalizam, nacinalsocijalizam, imperijalizam, rasizam i ***apušizam!! Smrt komuniznu i marksizmu! Svi smo mi Fašističke džukele što pušimo kitu!
Od svih antifašističkih spomenika, taj na Tjentištu najviše volim. Ostario je i on, vide se napukline na betonu, ali kada god pročitam natpis na mermernoj ploči koji glasi: "Ovdje počiva 3301 borac sa Sutjeske", osjetim beskrajno poštovanje i tugu. Laka im zemlja.
Sloborno prošetaj obroncima Maglića i Volujaka i zamisli gdje li su.. Najbolje je da to učiniš u večernjim satima, kada se sunce spusti, planine zatamne, a tišina pritisne..
Hm, imaginacija očigledno ne pali. Dadoh ti smjernice, ali aj dobro.. dakle i te kosti nisu tu skupljene sutra poslije ofanzive, nego u godinama poslije rata. Pričamo o šumskom vlažnom području, koje je i dan danas oaza divljine i divljih životinja. Zatim, oni koji su sahranjivali drugove u toku bitke, su i sami možda kasnije stradali.. Ljudi koji su preživjeli Sutjesku nisu smatrali da su heroji, nego da su preživjeli pakao i nikada nisu voljeli da pričaju o tome.. Ako te već zanima priča o Sutjesci evo ti link o jednoj od brigada koja je učestvovala, a u kojem ima i nešto ličnih svjedočenja.. http://www.znaci.net/00001/129_15.pdf
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
-Smrt fašizmu dedo -I tebi sine, i tebi..
Smrt fasizmu zabodi ga narodu.
bitku na sutjesci i nekako, al pobjedu nad faszmom, bas nikako
Bitka na Sutjesci katastofalan poraz partizana isto kao na Neretvi, Kozari, Kadinjači pa i sremski front s obzirom da je 1945. vec nastupila. Glupost partizanskih oficira je za izucavanje na vojnim akademijama. Partizani su napredak ostvarili tek od oktobra 1944. godine ulaskom Crvene armije u Srbiju.
Da se Crvena Armija obračunala sa saradnicima okupatora, kao što su to radili u svojoj zemlji. ne bi danas bilo ni jednog četnika ili ustaše. Nažalost, oni su taj posao prepustili partizanima koji su aljkavo to sve uradili i bey dovoljnog entuzijazma, pa zato i vidimo danas povampirene fašiste na cijeloj teritoriji bivše države.
Ja se usrdno nadam da slijedeci put partizani nece obaviti polovican posao kao 1945 i da ce terminirati fasisticku stoku sa Balkana do zadnjeg. Sa stokom drugacije ne moze, sad znamo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Velike bitke za slobodu naših naroda zahtijevale su i velike ljude, poput Tita.
Veliki plus za tebe!