{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Zvizdić – Pusić: Euroatlantske integracije BiH su zajednički interes

15.4.2015. u 17:06
0
16
Susret Zvizdić – Pusić: Euroatlantske integracije BiH su zajednički interes
0
Susret Zvizdić – Pusić: Euroatlantske integracije BiH su zajednički interes
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu prvu zamjenicu premijera i ministricu vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Vesnu Pusić koja se nalazi u službenoj posjeti BiH.
Predsjedavajući Zvizdić je informisao ministricu Pusić da je Vijeće ministara BiH fokusirano na provedbu socioekonomskih reformi s ciljem poboljšanja poslovne klime u BiH čime bi se olakšalo poslovanje i otvarala nova radna mjesta.

Dodao je da su planirani reformski zahvati kompatibilni sa sistemskim reformama koje se od BiH očekuju u evropskim integracijama.

Naglasio je da postoji i potpuna saglasnost svih političkih subjekata u pogledu euroatlantskih integracija BiH.

Ministrica Pusić je čestitala predsjedavajućem Zvizdiću na imenovanju i poželjela mu uspjeh u radu.

Dodala je da su euroatlantske integracije BiH zajednički interes obje zemlje i da će Hrvatska kontinuirano podržavati Bosnu i Hercegovinu u njenim evropskim i NATO aspiracijama.

Zvizdić je zahvalio na čestitkama i podršci Hrvatske evropskom putu BiH i kazao da je za BiH od izuzetne važnosti prijenos iskustava i pravne stečevine kako bi se proces pridruživanja učinio što prohodnijim.

"Sam proces pristupanja znači ulazak u eru radne i životne politike i to je nešto što će relaksirati odnose unutar BiH. Naš proces prilagođavanja je trajao 12 godina i spremni smo vam pomoći na tom putu", kazala je ministrica Pusić.

Dodala je da EU očekuje pozitivne pomake u BiH i da je veoma bitno da Bosna i Hercegovina pokaže institucionalnu kredibilnost u procesu pridruživanja, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: