{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Članovi Predsjedništva BiH se zahvalili Vesni Pusić na angažmanu za BiH na putu ka EU

F
FENA
15.4.2015. u 19:13
19
29
Članovi Predsjedništva BiH se zahvalili Vesni Pusić na angažmanu za BiH na putu ka EU
19
Članovi Predsjedništva BiH se zahvalili Vesni Pusić na angažmanu za BiH na putu ka EU
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su prvu potpredsjednicu Vlade i ministricu vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Vesnu Pusić.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazili su dobrodošlicu ministrici Pusić i zahvalnost Vladi Republike Hrvatske, te ličnom doprinosu ministrice Pusić na aktivnostima oko kreiranja posebnog pristupa EU prema BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o procesu integracije BiH u EU, te o usvojenoj Zajedničkoj izjavi o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za poduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH EU, kao i o daljem toku implementacije Zajedničke izjave.

Posjeta ministrice Pusić je priprema za radni doručak ministara vanjskih poslova Evropske unije i predstavnika BiH, koji će biti održan 20. aprila u Luksemburgu, a pred sastanak Vijeća za opće poslove EU (GAC) na kojem će biti razmatrana Odluka o objavljivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH.

Ministrica Pusić kazala je da je veliki interes ministara EU za spomenuti sastanak i da je pred BiH prilika da krene aktivnije putem EU, a da će Hrvatska nastaviti podržavati BiH na njenom evropskom putu.

U kontekstu razgovora o regionalnoj saradnji naglašen je značaj koji BiH pridaje unapređenju odnosa sa susjedima i istaknuto da BiH i Hrvatska njeguju dobre i prijateljske bilateralne odnose, te saradnju na regionalnoj osnovi.

U ime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića sastanku je prisustvovala savjetnica Tonka Krešić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: