BiH
15

Susret Zvizdić-Bodonyi: Zajedno ćemo se uspjeti izboriti sa terorizmom

Klix.ba
U povodu terorističkih napada na nevine građane Pariza, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se večeras sa ambasadoricom Republike Francuske u BiH, Claire Bodonyi.

Zvizdić je rekao da Vijeće ministara BiH i cijela Bosna i Hercegovina najoštrije osuđuju stravične napade koji su se dogodili sinoć u Parizu.

"Spremni smo da vam pružimo pomoć. Suosjećamo sa vašim narodom, sa svima koji su izgubili najbliže i sa onima koji su ranjeni u ovom bezumnom činu. Uvjeravam vas da će Vijeće ministara BiH i dalje raditi na suzbijanju svih oblika terorizma i donosit ćemo strategije koje će još čvršće biti na tom putu. Naš cilj je mir i mi ćemo uložiti sve napore da taj cilj i ostvarimo", rekao je predsjedavajući Zvizdić u razgovoru sa ambasadoricom Bodonyi.

On je istaknuo i da je Vijeće ministara BiH na jutrošnjoj sjednici dalo nalog svim sigurnosnim službama da budu u pripravnosti i da sigurnost građana podignu na najviši nivo.

Ambasadorica Bodonyi se zahvalila predsjedavajućem Zvizdiću u svoje ime i u ime predsjednika Republike Francuske, Francoisa Hollandea na prijateljskoj podršci i na suosjećanju sa francuskim narodom.

"Zajedno ćemo uspjeti izboriti se sa terorizmom. Vrijednosti koje nosi Francuska su i vaše vrijednosti", rekla je tokom susreta sa predsjedavajućim Zvizdićem ambasadorica Bodonyi.