{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Susret Zvizdić-Bodonyi: Zajedno ćemo se uspjeti izboriti sa terorizmom

14.11.2015. u 19:30
15
16
Susret Zvizdić-Bodonyi: Zajedno ćemo se uspjeti izboriti sa terorizmom
15
Susret Zvizdić-Bodonyi: Zajedno ćemo se uspjeti izboriti sa terorizmom
U povodu terorističkih napada na nevine građane Pariza, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se večeras sa ambasadoricom Republike Francuske u BiH, Claire Bodonyi.
Zvizdić je rekao da Vijeće ministara BiH i cijela Bosna i Hercegovina najoštrije osuđuju stravične napade koji su se dogodili sinoć u Parizu.

"Spremni smo da vam pružimo pomoć. Suosjećamo sa vašim narodom, sa svima koji su izgubili najbliže i sa onima koji su ranjeni u ovom bezumnom činu. Uvjeravam vas da će Vijeće ministara BiH i dalje raditi na suzbijanju svih oblika terorizma i donosit ćemo strategije koje će još čvršće biti na tom putu. Naš cilj je mir i mi ćemo uložiti sve napore da taj cilj i ostvarimo", rekao je predsjedavajući Zvizdić u razgovoru sa ambasadoricom Bodonyi.

On je istaknuo i da je Vijeće ministara BiH na jutrošnjoj sjednici dalo nalog svim sigurnosnim službama da budu u pripravnosti i da sigurnost građana podignu na najviši nivo.

Ambasadorica Bodonyi se zahvalila predsjedavajućem Zvizdiću u svoje ime i u ime predsjednika Republike Francuske, Francoisa Hollandea na prijateljskoj podršci i na suosjećanju sa francuskim narodom.

"Zajedno ćemo uspjeti izboriti se sa terorizmom. Vrijednosti koje nosi Francuska su i vaše vrijednosti", rekla je tokom susreta sa predsjedavajućim Zvizdićem ambasadorica Bodonyi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: