{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Vijećnica večeras u bojama francuske zastave

15.11.2015. u 14:11
1.516
174
Sarajevo: Vijećnica večeras u bojama francuske zastave
1.516
Sarajevo: Vijećnica večeras u bojama francuske zastave
Foto: Ilustracija (Klix.ba)
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je u razgovoru sa ambasadoricom Republike Francuske Claire Bodonyi izrazio iskreno suosjećanje, solidarnost i podršku porodicama nastradalih, kao i svim građanima Pariza i narodu Francuske.
"Grad Sarajevo će se također pridružiti svjetskoj akciji podrške Francuskoj, tako što ćemo Vijećnicu osvijetliti bojama nacionalnog simbola Vaše zemlje koja je pretrpjela jedan od najstrašnijih terorističkih napada u historiji", kazao je Komšić, te izrazio uvjerenje da će Francuska, kao i nebrojeno puta u svojoj povijesti adekvatno odgovoriti na situaciju u kojoj se našla.

"U prvi mah se može kazati da na terorizam ne treba odgovoriti represijom. Treba otklanjati uzroke, a ne posljedice. Neće se ništa postići ako bi se sada radikalizirala Francuska", kazao je Komšić.

Zahvalivši se na dolasku i riječima podrške, ambasadorica Bodonyi je istakla da je gradonačelnik Komšić veliki prijatelj Francuske.

"Činjenica što ste me posjetili sa svojim saradnicima govori koliko suosjećate s nama. Ovom prilikom želim istaći da je francuski narod odlučan. Mi nismo ljudi koji će se preplašiti. Nakon što izađemo iz šoka zbog situacije koja nas je zadesila, mi ćemo nastaviti braniti vrijednosti koje smatramo univerzalnim.Ovo je borba svih zemalja i ovo je pitanje slobode. Smatram da je Bosna i Hercegovina evropska zemlja koja dijeli te vrijednosti", naglasila je ambasadorica Bodonyi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: