{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska Vijećnica u bojama zastave Francuske

15.11.2015. u 17:22
719
259
Sarajevska Vijećnica u bojama zastave Francuske
719
Grad Sarajevo pridružio se svjetskoj akciji podrške Francuskoj nakon terorističkih napada u Parizu. Tim povodom u glavnom gradu BiH osvijetljena je Vijećnica bojama nacionalnog simbola Francuske.
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku da se 16. novembar proglasi Danom žalosti u BiH u znak žaljenja za stradalima u terorističkim napadima u Parizu, a tog dana na svim institucijama BiH bit će spuštene zastave na pola koplja,

Brojni bh. političari uputili su telegram saučešća vlastima u Francuskoj koja žali za tragično stradalim žrtvama terorističkog napada u Parizu.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić razgovarao je sa ambasadoricom Republike Francuske Claire Bodonyi i izrazio iskreno suosjećanje, solidarnost i podršku porodicama nastradalih, kao i svim građanima Pariza i narodu Francuske.

U ime Vijeća ministara BiH telegram saučešća francuskom premijeru Manuelu Vallsu uputio je predsjedavajući Vijeća Denis Zvizdić.

"Uvjeren sam da sada, više nego ikada prije, svi zajedno moramo biti ujedinjeni protiv svih oblika terorizma i nastaviti borbu za očuvanje mira i sigurnosti u svijetu. Molim Vas da porodicama poginulih prenesete naše saosjećanje, a ranjenima u ovom bezumnom činu, brz oporavak", stoji u telegramu saučešća predsjedavajućeg Zvizdića.

Sa stanovnicima Francuske suosjećaju se i građani BiH, a Sarajlije su ispred ambasade Francuske u Sarajevu u subotu upalili svijeće i položili cvijeće uz molitvu za sve žrtve napada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: