|

Građani Sarajeva tačno u podne odali počast stradalima u Parizu

Građani Sarajeva tačno u podne odali počast stradalima u Parizu
15
A
Anadolija
16.11.2015. u 12:51
34
komentara
15

dijeljenja
1/5 Foto: Anadolija
2/5 Foto: Anadolija
3/5 Foto: Anadolija
4/5 Foto: Anadolija
5/5 Foto: Anadolija
U znak solidarnosti sa žrtvama stradalim u posljednjim terorističkim napadima u Parizu u BiH je danas proglašen Dan žalosti.
Tim povodom, građani oba entiteta pozvani su da minutom šutnje, učenjem Fatihe ili na drugi način tačno u podne odaju počast nastradalima u Francuskoj.

To su i učinili građani Sarajeva u 12 sati kada se na Katedrali Srca Isusova oglasilo zvono.

Zastave na državnim, entitetskim, kantonalnim i općinskim institucijama spuštene su na pola koplja. Na javnim mjestima ne mogu se održavati zabavni događaji dok ugostiteljski objekti i televizijske i radio-stanice svoj program trebaju prilagoditi obilježavanju Dana žalosti. 

Građani Sarajeva proteklih dana, solidarišući sa francuskim narodom, položili su cvijeće i zapalili svijeće ispred zgrade ambasade Francuske u BiH, u Sarajevu.

Evropski lideri pozvali su sve zemlje da danas, u ponedjeljak 16. novembra u 12 sati odaju počast žrtvama terorističkog napada u Francuskoj.

Inicijativi se pridružila i Islamska zajednica BiH odakle su jučer kazali kako će se ezani u mjestima u BiH gdje su se trebali oglasiti tačno u 12 sati, oglasiti pet minuta kasnije.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...