|

U ponedjeljak Dan žalosti u FBiH, minuta šutnje u podne

U ponedjeljak Dan žalosti u FBiH, minuta šutnje u podne
647
Klix.ba
15.11.2015. u 10:56
216
komentara
647

dijeljenja
U ponedjeljak Dan žalosti u FBiH, minuta šutnje u podne Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Federacije BiH danas je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o proglašenju ponedjeljka, 16. novembra 2015. godine, Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Na ovaj način Federacija BiH izražava žalost i saosjećanje s francuskim narodom nakon serije terorističkih napada u Parizu i pogibije nedužnih ljudi, saopćeno je.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH.

Na dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH.

Medijske kuće na teritoriji FBiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, kaže se u Odluci Vlade FBiH.

Vlada FBiH poziva građane da na Dan žalosti u 12 sati minutom šutnje, učenjem Fatihe ili na drugi prigodan način odaju počast žrtvama terorističkih napada u Parizu, kao što će to uraditi i građani svih evropskih država.

U znak žaljenja za stradalima u ovim terorističkim napadima, pred sjedištima Vlade Federacije BiH u Sarajevu i Mostaru zastave su spuštene na pola koplja, odnosno jarbola, saopćeno je iz Vlade FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (216)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...