{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suljagić: Nismo dobili glasove da budemo mašina SDA za podizanje ruku

6.10.2015. u 12:54
239
101
Suljagić: Nismo dobili glasove da budemo mašina SDA za podizanje ruku
239
Suljagić: Nismo dobili glasove da budemo mašina SDA za podizanje ruku
Emir Suljagić (Foto: Klix.ba)
Zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić istakao je razočaranje radom određenih ministara u Vladi KS iz Demokratske fronte (DF) zbog podrške Stranci demokratske akcije (SDA) u zapošljavanju novih namještenika u državnu službu.
"Moram da kažem da nemam nikakvog razumijevanja za dominantnu većinu naših ministara u toj Vladi, izuzmu li se Karolina Karačić i Enver Smajkan. Ako smo dobili glasove naroda da budemo mašina SDA za podizanje ruku, onda uredu. Ali, pouzdano znam da nismo, jer sam bio u kampanji, išao od vrata do vrata i znam šta smo govorili ljudima. Znam pouzdano da nismo govorili narodu da ćemo pomagati SDA da nastavi zapošljavati svoju rodbinu", istakao je Suljagić u obraćanju javnosti na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela Zaključak o moratoriju na zapošljavanje u javnom sektoru Kantona Sarajevo s rokom primjene do 31. decembra ove godine. Ta odluka podrazumijeva da se ne dozvoljava zapošljavanje u ministarstvima, javnim ustanovama, fondovima i javnim preduzećima Kantona Sarajevo.

Ipak ostavljena je mogućnost na zapošljavanje u izuzetnim slučajevima ali uz saglasnost Vlade KS.

"Znam da KO DF Sarajevo nije dobio mandat od Predsjedništva DF-a da ispunjava želje Elmedinu Dini Konakoviću", poručio je Suljagić koji se evidentno ne slaže s radom DF-ovih ministara u Vladi KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: