BiH
18

Sifet Podžić: Naši ministri neće podnijeti ostavke, ako SDA želi neka ih smijeni

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Generalni sekretar Demokratske fronte (DF) Sifet Podžić kazao je za Klix.ba da DF nema nikakve informacije o tome da li će i kada biti smijenjeni ministri ove stranke u Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu.

"I mi smo o sinoćnjem sastanku SDA i SBB-a, kojem je prisustvovao i premijer Konaković, saznali od sredstava informisanja", kaže Podžić.

On dodaje da ministri DF-a u KS i ZDK izuzetno dobro sarađuju s premijerima i ostalim ministrima koji dolaze iz SDA te da neće podnijeti ostavke.

"Ako pobjednička stranka SDA želi prekomponovati vlast i birati novog partnera to je na njima. Mi smo odmah rekli da ćemo podržati sve reformske procesa te da nećemo ništa blokirati", kaže Podžić.

On naglašava da su dvije kantonalne vlade do sada radile izuzetno dobro te da je napravljen određeni pomak. Također, kaže da je DF zadovoljan radom i saradnjom s premijerom KS Elmedinom Konakovićem i premijerom ZDK Miralemom Galijaševićem.

Podsjećamo, na sinoćnjem sastanku Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića, kome je prisustvovao i premijer KS Elmedin Konaković, dogovoreno je da SBB preuzme pozicije DF-a u Vladi KS.