BiH
84

Naša stranka: "Opozicioni" DF nastavlja zapošljavati svoje kadrove u upravne odbore

Klix.ba
Povodom prijedloga Vlade KS za imenovanje niza članova Demokratske fronte u upravne i nadzorne odbore u institucijama Kantona Sarajevo, oglasila se Naša stranka sa stavom da je prijedlog SDA-ove i DF-ove Vlade sastavljen po kriteriju stranačke podobnosti, a ne profesionalnih referenci i vještina.

"U kontekstu ovih imenovanja treba tumačiti i agresivnu propagandu pojedinih članova rukovodstva DF-a koji manipulativno kreiraju sliku političke stvarnosti po kojoj ta stranka nije u koaliciji sa SDA, dok očigledno i na državnom i na kantonalnom nivou koalicija DF-SDA funkcioniše. Umjesto što kreira lažnu sliku stvarnosti, DF bi trebao objasniti šta je učinio konkretno za građane BiH, kao dio vladajuće koalicije. To što šute o svom dosadašnjem udjelu u vlasti i populizmom na federalnom nivou napadaju opoziciju, ne može sakriti činjenicu da nisu ništa uradili za dobrobit građana ove zemlje", poručili su iz Naše stranke.

Poručuju da je Demokratska fronta očigledno usvojila praksu svog koalicionog partnera SDA, pa je imenovala čitav niz svojih, stranačkih kadrova u upravne odbore.

"To jasno pokazuje da je iza populističke vike DF-a povodom Zakona o radu stajala jedino namjera da skrenu pažnju s činjenice da su na dva nivoa još uvijek vlast i da se koriste instrumentima vlasti samo da utole glad svojih kadrova za foteljama, a ne da urade nešto što je u interesu građana Bosne i Hercegovine. Bilo je mnoge priče proteklih dana iz DF-a o njihovim 'lijevim opredjeljenjima' i njihovoj brizi o radnicima i radnim mjestima, a njihovi konkretni postupci u vlasti pokazuju da jedina radna mjesta za koja se bore su državne fotelje za DF-ove podobne kadrove. Jedina lijeva opredijeljenost Demokratske fronte je to što njihovi ministri i zamjenici ministara sjede s lijeve strane predsjedavajućeg VM-a Denisa Zvizdića i SDA-ovih kantonalnih premijera", dodali su iz Naše stranke.