BiH
818

Željko Komšić: DF svima smeta jer nas ne mogu kupiti

Klix.ba
Željko Komšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željko Komšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tvrdoglavo stojimo iza onoga u što vjerujemo, ne savijamo kičmu, ne poginjemo glavu, ne mogu nas kupiti za ministarske fotelje, ne mogu nas kupiti za javna preduzeća, ne mogu nas zloupotrijebiti da vodimo njihove prljave ratove, koji nisu ni politički ni etnički obojeni nego imaju samo jednu boju – boju velikog novca, izjavio je predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić.

"Zašto su onda tako žestoko svi protiv nas, i Izetbegović i dio SDA i Radončić i SBB, i Dodik i SNSD, a HDZ da ne pominjem? Sasvim je logično ljudsko ponašanje da nekome, neozbiljnom, nekome bez vizije, strategije itd., jednostavno ne posvećujete pažnju. Ko se to još troši na takve tipove", rekao je Komšić u intervjuu za NAP.

Istakao je da DF neće sam izaći iz Vijeća ministara.

"Postoji situacija kada se i to može desiti – da Vijeće ministara donese odluku koja bi po nama bila duboko štetna po BiH. U toj situaciji bilo bi besmisleno biti u takvom Vijeću ministara. Izetbegović i to zna, jer sam to rekao i njemu i Bosiću. I DF i ja lično smo spremni braniti ovakav sastav Vijeća ministara dokle god možemo. Svjesni smo da nismo toliko jaki, jer nemamo toliki broj glasova, da to možemo sami uraditi ali da ćemo ga braniti do zadnjeg trenutka, to sigurno hoćemo. Izuzev situacije koju sam već pomenuo, da Vijeće ministara donese odluku štetnu po interese BiH", dodao je Komšić.

Naglasio je da Milan Dunović neće podnijeti ostavku na mjesto potpredsjednika FBiH.

"Želje HDZ-a ili bilo koga drugog nas, u smislu te pozicije, više ne zanimaju", rekao je Komšić za NAP.