BiH
184

Komšić: Iz DF-a niko nije i neće biti izbačen jer drugačije misli

Piše: S. H.
Željko Komšić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Željko Komšić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić održao je konferenciju za medije u povodu smjene Sifeta Podžića sa mjesta generalnog sekretara, kao i isključenja Emira Suljagića i Reufa Bajrovića iz stranke.

"DF radi u skladu sa nazivom, a to je demokratska stranka. Niko nije i neće biti sankcionisan samo zbog toga što drugačije misli. Povod za jučerašnja dešavanja je nešto sasvim drugo. Sad se u DF-u bavimo samim sobom, a ne važnim problemima. Neću dopustiti da se bavimo sami sobom. Bavit ćemo se politikom", poručio je osnivač stranke.

Komšić je dodao da je bio plan da se na Predsjedništvu stranke mnogo ranije raspravlja o Podžićevoj ostavci, ali je ta rasprava pomjerena zbog terorističkog napada u Rajlovcu.

"U DF se pokušala instalirati praksa koja je postojala u stranci u kojoj smo nekada bili", istakao je predsjednik stranke.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Komišić je prokomentarisao i aktuelnu raspravu oko pomjeranja narednih lokalnih izbora, te kazao kako je stav DF-a, kada je u pitanju odgađanje lokalnih izbora, da je to protivno Ustavu BiH jer su mandati izabranih predstavnika četiri godine.

"Prvo se treba mijenjati Ustav, pa tek onda razgovarati o pomjeranju lokalnih izbora. Smatram da se s tom pričom želi obezbijediti totalna dominacija određenih struktura jer žele objediniti vlast na svim nivoima", kazao je Komšić i na kraju poručio će iz svega ovoga njegova stranka izaći još jača.