BiH
371

Željko Komšić: Ako Suljagiću ličim na Lagumdžiju, očekujem da i o meni napiše knjigu

Piše: N. N.
Željko Komšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željko Komšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je Željko Komšić jučer objavio otvoreno pismo članovima DF-a u kojem je zatražio da stranački organi isključe iz članstva Emira Suljagića i Reufa Bajrovića, Predsjedništvo DF-a je ispoštovalo zahtjeve predsjednika.

Osim isključenja Bajrovića i Suljagića, ostavku na mjesto sekretara DF-a podnio je i Sifet Podžić.

Emir Suljagić je u razgovoru za Klix.ba rekao kako se Komšić ponaša kao i Lagumdžija i da će već u oktobru doživjeti njegovu sudbinu.

"Kad već Emir Suljagić kaže da se ponašam kao Zlatko Lagumdžija onda očekujem da i o meni napiše knjigu", prokomentarisao je Komšić Suljagićeve optužbe.

Komšić kaže da se sukob unutar DF-a nije mogao riješiti ni na jedan drugi način osim isključenjem Suljagića i Bajrovića i ostavkom Podžića.

Ipak, Komšić dodaje da je DF odlaskom Suljagića i Bajrovića samo jači.

Na pitanje šta posebno zamjera Suljagiću i Bajroviću, Komšić kaže da je o tome sve rekao u otvorenom pismu upućenom članovima DF-a i bh. javnosti.

Sifet Podžić je podnio ostavku, ali još uvijek ostaje član DF-a i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Komšić kaže da s Podžićem nije razgovarao o njegovoj budućnosti unutar DF-a.

"Nisam razgovarao s njim o njegovim planovima. Mandat u Domu naroda PS BiH je njegov lični i ne znam šta će uraditi s njim", kaže Komšić.