Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NEMA PODJELE! ISTO ZA SVE! A to sto zelimo prelazak dalje znaci da se borimo za sebe,borimo se da pohadjamo predavanja,da ne sjedimo kuci,neki da uce neki ne ali zasto zbog onih koji ionako ne zele da uce da ispastaju svi, pa cak i oni koji mozda igrom slucaja nisu uspjeli dati uslov.a to da nas ne sustize bolonja je relativan pojam.zavisi kako na to gledas jer u nekim slucajevima DA sustize bolonja i nas na Pravu i na ekonomiji i drugdje!uostalom ima dopuna zahtjeva koji su predati vladi 5. Smanjenje školarina za studente u statusu SVP i vanredne studente. Vracanje skolarine na staru cijenu od 600 km,na svim fakultetima Univerziteta u Tuzli 6. Izmjena člana 124. stav 4. i 5. Zakona o visokom obrazovanju koji se odnosi na slušanje nepoloženih ispita i plaćanje svakog ponovnog izlaska na ispit. Nema placanja izlazaka na ispite 7. Izmjena odluke kojom Senat odlučuje da student koji je upisan kao SVP, od 2009/2010 godine mora imati prosjek ocjena 8.o i 60 ECTS bodova...
kao prvo slazem se za sanaciju studentskih domova i za prelazak sa god na god kod medicinskog i farmaceutskog fakulteta...vjerovatno za bezuslovni prelazak ima potrebe i na jos nekim fakultetima ( et, mas, gradj ) jer ne bi bio dovoljan broj studenata na 4g i ne bi bilo moguce izvoditi nastavu...na pravu i ekonomiji za tim nema potrebe jer 3g ne sustize bologna a na 4g ima sto miliona ljudi, a takav je slucaj i sa filozofskim itd itd...70 % zahtjeva je iracionalno i nemaju nikakvu opravdanost...ucit i samo ucit by Lenin :)
Ja sam zavrsio studij ove godine, sustigao me je taj \"Bolonjski\" sistem i morao sam da ispolazem sve i svasta. Danasnji sudenti su se poprilicno opustili i ulijenili, izgleda da ih je strah da nece imati vremena za kahvenisanje po cijeli dan ako ih uhvati Bolonja. Sramota stvarno, sve poobarat pa neka uce.
Dobro ste shvatili da ste izmapulisani. Dok ste se vi \"dozvali\" ja vec zavrsavam faks ovdje :)