Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dajte im diplome! Uče iz skripte, polažu preko telefona, sa profesorima su u viber grupama... I nemaju vremena za bilo koju drugu aktivnost, osim nargile.
Dzaba ti uslovi kad moras sve predmete polozit da bi zavrsio fax, tkd ne vidim sta je problem
Sto govoris u trecem licu kad djeluje ko da pricas iz iskustva
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uvijek ima ovakvih,smanji kafe i izlaske.
Nek se ova grupica intelektualaca prebaci na privatni pa neka prenose kolko hoce
Studirao sam na UNTZ, i to bas u periodu kad je bila korona i mogu reci da je ovo preraslo u bezobrazluk. Hajde prvi puta je dodijeljen prijenos zbog toga sto je citav univerzitet presao na online nacin pa se dosta i profesora nije moglo snaci. Al brate mili traziti ovo svake godine, pa dokle vise... Covjece pa ja sam cistio svaku godinu za redom uz malo muke i truda, i opet sam zivio i izlazio normalno (s tim manje nego ove kafendzije sto imaju ovaj zahtjev)
FET
sad ce nagrnuti komentari tipa "ma kakav FET, evo i ja medicinski idem", slobodno mi se javite mozemo se dogovorit oko dokaza :) ili ce pak biti komentari tipa "ma danas je FET prelagan", a imam i za to zivi protu-dokaz (profesori) istina boli, postali ste bezobrazni.
Studenti traže 1853 dodatna roka. Ništa novo, rekao bih. Kao student, moraš svaki dan da griješ stolicu 4-5 sati i učiš. Kod studija medicine je to i mnogo više (imaš vremena samo da jedeš i odspavaš). Ja još iz svojih studentskih dana znam ko je uglavnom tražio vazda' neke rokove.
To nije nikakav poklon studentima, oni prenesene predmete svakako moraju poloziti. To im samo daje mogucnost da odslusaju sledecu godinu. Mislim da je javnost neopravdano negativna prema korona studentima koji su tokom pandemije ozbiljno osteceni. Dovijali su se na sve navine da se skoluju bez mandatornih vjezbi, online predavanja, bez kontakta sa profesorima...itd. Sada su svima ti studenti krivi sto traze prenos 4, mada to i nije neka usluga
ma odma sa prve na cetvrtu bezuslovno
Najbolje odmah im dati diplome pa nek' lagano polažu ispite u narednih 20-tak godina... Smijurija.
Ima li neko da im da do znanja da fakultet nije za njih? Mene bi bilo stid zahtjevati ovo
Najbolje da odma predjete u cetvrtu
Zavrsio sam fax u Tz i stvarno ima rokova sto prof daju i mimo oficijalnih pa ti upisu ocjenu naknadno kad bude pravi rok. Ovo je grupa nehljebara, koji vise po Omegi, kladionicama, kafama i onda se sjete 30. septembra da studiraju...Tz fax ima min 5-6 rokova za svaki ispit u toku godine...
Dotična predstavnica studenata J.B., bila kandidat za skupštinu rs-a. Uđite na njen profil pogledajte kako se veliča manji BH četnitet. Ljudi su se infiltrirali u sve pore našeg društva, preuzeli državu.
Imam ja jarana na medicini prenio na šestu predmet iz druge i evo ga vec 10 godina na šestoj
Neka prenesu ako može za penzije 10-ak
Uvijek je bilo moguce prijenos do dva ispita, ali su postojali i ispiti koji se nisu mogli prenositi. To vam je medvjedja usluga da npr. dodjete do zadnje godine, a imate preko 20 nepolozenih ispita. Dok ne dobijes diplomu, nisi zavrsio, tako da je svejedno da li si na zadnjoj sa 20 ispita, ili npr drugoj sa istim brojem ispita koje moras poloziti
cuj zbog korone. Pa valjda si tad imao svo vrijeme svijeta da ucis
Def. treba podici nivo prilikom prijema studenata.
joj studenata, bruka j sramota
Osisaj se na celavo, zatvori se u sobu uci....pa ces stici sve.