Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svake godine ucjenjuju do mile volje, ako neće da rade ne moraju. Neka sebi firmu osnuju i stave platu koliku hoće. Djaci svake godine su sve gori i gori, kriterij je sve slabiji i slabiji, pa tako kada dodju na fakultet budući inženjeri ne znaju tablicu množenja, da ne pričam dalje. Daju se visoke ocjene djacima da bi škola imali visok prosjek. Niko da testira djecu na kraju, da se vidi ko koliko zna i koji je nastavnik dobro, a koji loše radio. Rješenje je uvesti privatne firme da drže nastavu, a na kraju da država testira znanje učenika i da plati privatnim firmama na osnovu rezultata koji su postigli učenici kojima su držali nastavu. I niko više nikad ne bi ucjenjivao djecom, nesposobne nastavnike niko ne bi angažovao, a i državu bi manje koštalo.
Čestitam kolegama na upornosti, strpljivosti i dostojanstvu, ipak je postignuto mnogo povoljnije rješenje nego što je u prvi mah izgledalo. Sada, a prije svega u interesu djece, treba istrajati da se baš svaki izgubljeni čas ne nadoknađuje, da školski i aktivi na nivou predmeta sažimaju gradivo, da se u svakom predmetu odredi ono najvažnije što se mora kvalitetno preći, a ostalo da sačeka bolja vremena. Mi smo u Republici Srpskoj izgubili\"samo\" dvije sedmice zbog hladnoće, pa se djeca, posebno maturanti, žale da su svakodnevno pod strahovitim pritiskom i stresom, da i oni najvrijedniji ne mogu stići sve naučiti. A radne subote za nadoknadu tek počinju. Neka nam je svima Gospod Bog u pomoći. Saša Komšić, profesor fizike, Prijedor.
...a smanjenje od 25 KM vas zadovoljava, kakvi pregovori, prava pijaca i cigancenje. Ja imam VSS i godinama radim za 800 KM i topli obrok 100 KM,svaka subora radna, direktor je korektan, covjek je iskren i ne moze vise dati jer jedva opstajemo,znam po fin.izvjestajima i prometu, i plata je relativno na vrijeme. Ubi se trazeci godinama bolji posao u Tuzli ali slaba je sreca. Da ne spominjem 7 dana godisnjeg ljeti i par dana oko zime.Kad procitam da ce se o \"regresu i jubilarnim nagradama razgovarati u junu\" i da je ovo profesorima udar na dostojanstvo i egzistenciju, place mi se jbt zivot...
ove nastavnice uvijek mozes karat, zegat