Protesti ne prestaju
0

Stotine Banjalučana iz Picinog parka otišlo u naselje Ante Jakića

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Ni činjenica da Picin park više ne postoji, nije spriječila nekoliko stotina Banjalučana da i danas, šesti dan za redom, organizuju protest zbog uništavanja zelenih površina u gradu na Vrbasu.

Demonstranti su se i danas, s pištaljkama i bubnjevima, tačno u podne okupili ispred bivšeg Picinog parka, koji je poptuno ograđen i pretvoren u veliko gradlište.

Nakon okupljanja Banjalučani su krenuli prema naselju Ante Jakića, da podrže stanovnike ovog djela grada koji se protive uništavanju livade i izgradnji parkinga u svom naselju.

Tokom mirne protestne šetnje, građani su na nekoliko minuta zatvorili Ulicu Jovana Dučića, te uz zvižduke i lopanje bubnjeva još jednom glasno poručili da ne žele beton umjesto zelenila.

“Mnogi su milsili da će protest trajati samo dan ili dva. Evo, potvrđujemo da su se prevarili, jer je narodu dosta tajkunskih dogovora i uništavanja našeg grada. Nećemo stati, a svakim danom bit će nas sve više”, rekao je za portal Klix.ba jedan od demonstranata.

Nakon dolaska u naselje Ante Jakića demonstranti su na livadi gdje se treba graditi parking zajedno sa ostalim sugrađanima ležali, igrali, plesali i pjevali, poručujući da će protesti biti nastavljeni i narenih dana.

Kako nam je potvrđeno, nedjeljni protest trebao bi da bude cjelodnevni, a demonstranti su planirali da čitav dan dan provedu u druženju na zelenim površinama u svom gradu.

Podsjećamo, ovo je šesti dan mirnih protesta u gradu na Vrbasu, čiji stanovnici su se nakon početka gradnje stambeno-poslovnog kompleksa na prostoru bivšeg Picinog parka kod Medicinske elektronike, pobunili i već danima izražavaju svoje nezadovoljstvo.